Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.11.2021, 09:00

Ορισμένες συμβουλές για να μην κουράζει το μενού

Ορισμένες συμβουλές για να μην κουράζει το μενού

Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια περίεργη κατάσταση, με πολλές δυσκολίες και το "τρέξιμο" ενός εστιατορίου αποτελεί μια πραγματική πρόκληση. Μια πρόκληση πιο δύσκολη από ποτέ.  Ξεκινήστε με το προφανές - μια πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων διαπίστωσε ότι το 72% των ιδιοκτητών ανέφεραν την εργασία ως την κορυφαία πρόκληση. Έπειτα, υπάρχει η αλυσίδα εφοδιασμού, με τις άλλοτε αξιόπιστες πρωτεΐνες και τα συστατικά να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο, σε βαθμό που καθιστά δύσκολο το κέρδος σε ορισμένα είδη μενού.

Ο σεφ Brian Duffy, εστιάτορας, σύμβουλος της βιομηχανίας , λέει ότι οι σεφ πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις προκλήσεις όταν σχεδιάζουν τα μενού τους.

Και ενώ η απλοποίηση των μενού μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση, μια πιθανή παγίδα είναι η κούραση, καθώς οι πελάτες κουράζονται να βλέπουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά όταν βγαίνουν για φαγητό. Η επανάληψη έρχεται σε αντίθεση με τον λόγο που πολλοί βγαίνουν για φαγητό εξαρχής: Σύμφωνα με την Datassential, το 41% των καταναλωτών επιδιώκει να πειραματιστεί αντί να μένει με γνωστά τρόφιμα.

Μια σημαντική αξιόπιστη λύση είναι να χρησιμοποιείτε μία πρωτεΐνη με διάφορους τρόπου,ς για να δημιουργεί αντικείμενα που είναι αρκετά διαφορετικά, ώστε τα μενού να είναι φρέσκα και δελεαστικά. Για παράδειγμα, ένα χοιρινό μπορεί να μπει σε ένα φανταχτερό σάντουιτς και, στη συνέχεια, αλλάζοντας τα μυρωδικά, σε ένα κουβανέζικο πιάτο ή σε ένα πιάτο με νάτσος.

Το να είσαι πολυμήχανος και να βασίζεσαι σε ορισμένες πρωτεΐνες δεν σημαίνει ότι οι σεφ πρέπει να σταματήσουν να καινοτομούν. Αντίθετα, σημαίνει ότι οι σεφ πρέπει να γίνουν δημιουργικοί για να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν ότι το μενού ξεχωρίζει.

Ένας άλλος τρόπος είναι φτιάχνοντας χαρακτηριστικά μείγματα μπαχαρικών και σάλτσες που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των πρωτεϊνών.

Τέλος, όλοι συμφωνούν ότι οι... παρεξηγημένες τηγανητές πατάτες ξεκλειδώνουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά την καινοτομία. Οι πατάτες προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες, ειδικά όταν οι σεφ τις χρησιμοποιούν ως βάση για την καινοτομία. Μια έρευνα που διεξήχθη από τον Lamb Weston το 2021 διαπίστωσε ότι το 51% των καταναλωτών ήθελε πιο μοναδικές και ενδιαφέρουσες επιλογές για τηγανητά.