Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.11.2021, 09:00

Πρέπει ο κατάλογος του εστιατορίου να έχει φωτογραφίες;

Πρέπει ο κατάλογος του εστιατορίου να έχει φωτογραφίες;

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση, "μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις", αλλά ισχύει αυτό για το σχεδιασμό του μενού; Οι μελέτες δείχνουν ότι η συμπερίληψη μιας φωτογραφίας στον κατάλογο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις αυτού του προϊόντος, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάθε εστιατόριο πρέπει να βασίζεται σε εικόνες για να πουλήσει το φαγητό του;

Τελικά, εξαρτάται από το εστιατόριο. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο πρότυπο για τον κλάδο. Πολλά εστιατόρια γρήγορου φαγητού επιλέγουν να εμφανίζουν μια εικόνα με κάθε φαγητό. Ωστόσο, τα πολυτελή, ακριβά εστιατόρια συνήθως δεν βάζουν φωτογραφίες στο μενού τους.

Τα πλεονεκτήματα της προσθήκης φωτογραφιών στο μενού σας

Οι λέξεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναπαραγάγουν το συναίσθημα που σχετίζεται με το να κοιτάς μια εκπληκτική εικόνα του αγαπημένου σου φαγητού. Αυτή η οπτική διέγερση και η σύνδεση με ένα τρόφιμο σε ένα μενού είναι μοναδική και μας ενθουσιάζει για το φαγητό που πρόκειται να φάμε. Στο ίδιο πνεύμα, μια καλογραμμένη περιγραφή μπορεί να δελεάσει τους πελάτες, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σύνδεση που παράγει μια εικόνα.

Κάνει την επιλογή του πελάτη πιο εύκολη

Τα μενού είναι γεμάτα επιλογές και μπορεί να είναι δύσκολο για τους πελάτες να αποφασίσουν. Η χρήση εικόνων μπορεί να βοηθήσει

Τα μειονεκτήματα της προσθήκης φωτογραφιών στο μενού σας

Εάν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος, μπορεί να δυσκολευτείτε να τραβήξετε την τέλεια εικόνα για το μενού σας. Χωρίς έναν επαγγελματία φωτογράφο και έναν στυλίστα φαγητού δεν θα γίνει σωστή δουλειά.

Οι εικόνες κακής ποιότητας είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις.

Οι πελάτες συχνά βλέπουν το μενού στο διαδίκτυο πριν κατευθυνθούν στο εστιατόριο. Αν δουν ότι το μενού είναι κακοσχεδιασμένο και έχει μη ελκυστικές φωτογραφίες φαγητού, μπορεί να αποθαρρυνθούν.