Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.11.2021, 15:23

Coca Cola: 400 επιχειρήσεις HoReCa στο Zero Waste Future – Ξεκινά σε Μαβίλη & Πανόρμου

Coca Cola: 400 επιχειρήσεις HoReCa στο Zero Waste Future – Ξεκινά σε Μαβίλη & Πανόρμου

Τετρακόσιες είναι οι επιχειρήσεις HoReCa, που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα, για να αποτελέσουν μέλη του 1ου Zero Waste Future δικτύου στη χώρα της Coca-Cola στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2018 από την Θεσσαλονίκη, προάγοντας στην πράξη, τις αρχές της υπεύθυνης ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στον αστικό ιστό, δημιουργώντας παράλληλα, το πρώτο δίκτυο ανακύκλωσης στην καφεστίαση.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
"Στο πράσινο όχημα της κοινωνικής πλατφόρμας, Zero Waste Future, οι πολίτες μπορούν να ζυγίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους και να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια, για να τα αξιοποιήσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις του προγράμματος", αναφέρει o Φίλιππος Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, λέγοντας στο FnB Daily ότι, η νέα περιοχή έχει περίπου 200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα μπουν στο πρόγραμμα οι μισές, συμπληρώνοντας ότι το πράσινο βαν της εταιρείας, μετά το Γκάζι ξεκινάει από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούλιο από την πλατεία Μαβίλη, έως και το τέλος της οδού Πανόρμου.
Συμπληρώνει δε, ότι, "είμαστε στη φάση που εντάσσουμε τις επιχειρήσεις στο πρόγραμμα, από τις οποίες το 30% δίνει εκπτωτικά κουπόνια, τα οποία ο χρήστης μπορεί να τα εξαργυρώσει στα αντίστοιχα καταστήματα. Συνήθως, προσφέρεται έκπτωση έως 10%".


Zero Waste Future Εταίροι
Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Νίκος Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμος Αθηναίων, Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, The Coca-Cola Company για Eλλάδα, Κύπρο και Μάλτα

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σε ό,τι αφορά τις επόμενες περιοχές δράσεις του προγράμματος, η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναφέρει στο FnB Daily ότι, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει υιοθετηθεί σε 24 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και πως, το 2022 το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε ακόμη περισσότερες πόλεις, καθώς οδηγός της εταιρείας είναι το πρόγραμμα να τρέξει σε περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και επιβάρυνση.
"Δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη περιοχή. Στόχος είναι, αυτό το online hub με Zero Waste επιχειρήσεις HoReCa να απευθύνεται, είτε με φυσικό τρόπο, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, σε όλο το HoReCa της Ελλάδος. Το πρόγραμμα ήδη, τρέχει σε διάφορες περιοχές στις γειτονιές και τροφοδοτεί με υπηρεσίες καφεστίασης το online δίκτυο, ενώ και με τον Δήμο Αθηναίων έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Ο οδηγός μας είναι οι περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και επιβάρυνση".

INFO - ZERO WASTE
Τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν συλλεχθεί: 1.000 
Πολίτες που έχουν ενημερωθεί: 1 εκατ.
Επιχειρήσεις: 400

Πυλώνες προγράμματος
Παρέμβαση
Εκπαίδευση
Αλλαγή συμπεριφοράς


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα τοποθετηθούν στην περιοχή ειδικοί κάδοι τεσσάρων χωριστών ρευμάτων για την απόρριψη πλαστικών μπουκαλιών (PET), χάρτινων, μεταλλικών και άλλων πλαστικών υλικών και συσκευασιών, με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης. Παράλληλα, οι τοπικές επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να εκπαιδευτούν σε θέματα υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από digital sessions και διάθεση ειδικού εξοπλισμού.
"Η πρόληψη μειώνει το κόστος των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι Δήμοι, μειώνοντας τα απόβλητα τους, θα πληρώνουν όλο και λιγότερα δημοτικά τέλη. Στόχος μας είναι, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Αθηναίων και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας. Το μεγάλο στοίχημα είναι, να πείσουμε κάποιον να αλλάξει συμπεριφορά. Άπαξ και συμβεί αυτό, σημαίνει ότι θα την υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής του", υπογράμμισε ο κ. Κυρκίτσος.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.