Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.11.2021, 12:00

Η δειλή επιστροφή των εργαζομένων στην εστίαση

Η δειλή επιστροφή των εργαζομένων στην εστίαση

Τα καλά νέα για πολλά εστιατόρια και μπαρ στις ΗΠΑ είναι ότι η δουλειά ανεβαίνει και σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εστιατορίων, οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών προβλέπεται να φτάσουν τα $789 δισ. το 2021, αυξημένες κατά σχεδόν 20% από το 2020. Ωστόσο, ενώ αυτή η άνοδος είναι ενθαρρυντική, πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, καθώς αρκετοί από τους υπαλλήλους τους αποφάσισαν να μην επιστρέψουν.

Ο Joe Printz,ιδιοκτήτης δύο concept στο Sparkill της Νέας Υόρκης, έχει δει την επιχείρησή του σε μεγάλη ύφεση τα τελευταία δύο χρόνια. Ευτυχώς, είναι διαφοροποιημένος, έχοντας τόσο ένα εστιατόριο, όσο και ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

"Ήταν ένας εφιάλτης προσπαθώντας να βρω και να κρατήσω προσωπικό", είπε ο Joe Printz. « Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι επανεξέτασαν τι έκαναν στη ζωή τους, καθώς είχαν πολύ χρόνο για προβληματισμό και για εμάς έγινε αδύνατο να βρούμε κανέναν. Μόλις τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε μερικούς να επιστρέφουν στο μαντρί".

"Το προσωπικό είναι πολύ πιο σημαντικό από τον ιδιοκτήτη. Ένα καλό προσωπικό αντικατοπτρίζει άμεσα την καρδιά και την ψυχή της επιχείρησης. Έχω δουλέψει για πολλούς ανθρώπους στην καριέρα μου, τους οποίους ήθελα να μιμηθώ και πολλούς που δεν θέλω. Αποφάσισα πριν από πολύ καιρό να είμαι το αφεντικό για το οποίο όλοι ήθελαν να δουλέψουν. Ο οικογενειακός χρόνος, οι διακοπές και το ρεπό είναι υψηλή προτεραιότητα. Δίνω επίσης μπόνους...", σημειώνει ο ίδιος.

Αυτές οι προσεγγίσεις δεν περνούν απαρατήρητες από δυνητικούς υπαλλήλους, που επιστρέφουν στον κλάδο, πολλοί από τους οποίους έχουν τώρα πολλές προσφορές εργασίας για να διαλέξουν. Αξιολογούν όχι μόνο για ποιον τύπο επιχείρησης θα εργαστούν, αλλά και σε ποιον τύπο κουλτούρας θέλουν να είναι μέρος.