Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.10.2021, 09:00

Πώς η Κοπεγχάγη έγινε Νο1 πόλη στον κόσμο για φαγητό

Πώς η Κοπεγχάγη έγινε Νο1 πόλη στον κόσμο για φαγητό

H Κοπεγχάγη κατέλαβε την πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Η Κοπεγχάγη δεν φιλοξενεί μόνο το Noma, αλλά και το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο, το Geranium.

Είναι η πέμπτη φορά από το 2010, που το Noma του Ρενέ Ρετζεπί καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην περίοπτη λίστα, η οποία δεν δημοσιεύτηκε πέρισυ, λόγω της πανδημίας.

"Ήμουν πολύ χαρούμενος και είμαι ακόμα πολύ χαρούμενος", λέει στο Euronews ο επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του Geranium, Rasmus Kofoed. "Η Κοπεγχάγη είναι μια μικρή πόλη και η Δανία είναι μια μικρή κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, επομένως είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η γαστρονομία μας μπορεί να λάμψει πέρα ​​από τη χώρα", είπε.

Στο ερώτημα γιατί η Κοπεγχάγη κατάφερε να έχει τα δύο καλύτερα εσιατόρια του κόσμου η απάντηση εκπλήσσει: "Θα έλεγα ότι είναι ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις και να μην δεσμεύεσαι από την ιστορία. Δεν έχουμε ισχυρή γαστρονομική ιστορία όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οπότε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι στην προσέγγισή μας στη μαγειρική. Αν αλλάξεις την πίτσα στην Ιταλία μπορείς να πάρεις μεγάλο πρόστιμο, ίσως και να πας φυλακή", είπε γελώντας. "Δεν πρόκειται αυτό όμως να συμβεί στη Δανία. Νομίζω ότι είμαστε πιο χαλαροί και ανοιχτοί για να δημιουργήσουμε κάτι νέο".

 

Media

https://www.youtube.com/watch?v=gFBwATKuLwM