Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.09.2021, 09:00

Κρασί: Πώς επηρεάζουν την επιλογή TikTok και Instagram

Κρασί: Πώς επηρεάζουν την επιλογή TikTok και Instagram

Οι εμφανίσεις του κρασιού σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το Instagram γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες.

Καθώς ο κόσμος κινείται διαδικτυακά, επηρεασμένος εν μέρει από την πανδημία, οι καταναλωτές κρασιού επηρεάζονται όλο και περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαδικτυακές πηγές για τις επιλογές και τις προτάσεις τους. Πρόσφατα ευρήματα από το Wine Intelligence, τμήμα του Ομίλου IWSR, δείχνουν ότι οι τάσεις είναι μοιρασμένες.

Στην Κίνα, οι ζωντανές εκδηλώσεις με κρασί έχουν όλο και μεγαλύτερη επιρροή. Ο Li Jiaqi, με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok, για παράδειγμα, φέρεται να έχει πουλήσει 20.000 κιβώτια των έξι μπουκαλιών, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια μιας κινεζικής Πρωτοχρονιάς Εν τω μεταξύ, ο Viya, ένας ζωντανός streamer, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια ακολούθους, φέρεται να πούλησε 30.000 κιβώτια ενός άλλου κρασιού μέσα σε ένα λεπτό, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ζωντανής μετάδοσης.

Παρά την προσέγγιση αυτού του τύπου, το 43% των συνηθισμένων καταναλωτών κρασιού στην Κίνα ανέφεραν φίλους, οικογένεια και συναδέλφους ως την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για να διαλέξουν κρασί.

Η κατάσταση είναι διαφορετική στις ΗΠΑ.

Οι φίλοι και η οικογένεια είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών φια τους Αμερικανούς.

Το 70% των ερωτηθέντων από την Wine Intelligence απευθύνεται σε αυτούς για καθοδήγηση - αλλά η εικόνα αλλάζει μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων.

Το 40% των καταναλωτών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες και συστάσεις κρασιού. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 52% για τους νεότερους (21-24 ετών), οι οποίοι επηρεάζονται περισσότερο από τα κοινωνικά μέσα.