Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.09.2021, 09:00

Τις τιμές «ψάχνουν» οι εταιρείες εναλλακτικού κρέατος

Τις τιμές «ψάχνουν» οι εταιρείες εναλλακτικού κρέατος

Η αγορά για το κρέας φυτικής προέλευσης εκτοξεύεται στα ύψη και πιθανότατα θα αυξηθεί στα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, με κορυφαίες εταιρείες όπως η Beyond Meat και η Impossible Foods να εστιάζουν τώρα στην τελική τιμή για τον καταναλωτή. 

Όπως είναι γνωστό οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος κοστίζουν περισσότερο από τα προϊόντα ζωικού κρέατος λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, υψηλότερο κόστος συστατικών και υψηλότερο κόστος παραγωγής.

Οι ειδικοί λένε ότι τα φυτικά προϊόντα κρέατος θα μπορούσαν να παραμείνουν πιο ακριβά για ακόμη 5 έως 20 χρόνια.

"Οι millennials και η Gen X έλκονται από αυτήν την κατηγορία για λόγους υγείας και λόγους βιωσιμότητας", δήλωσε ο Rupesh Parikh, ανώτερος αναλυτής στην Oppenheimer & Company.

Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους ανασταλτικούς παράγοντες για τους δυνητικούς καταναλωτές φυτικού κρέατος είναι η υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με το πραγματικό κρέας.

Πλέον οι εταιρείες κοιτάζουν την τελική τιμή πώλησης των προίόντων τους, καθώς είναι ακόμη και διπλάσιες από το προγραματικό κρέας.