Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.05.2021, 20:35

Η Burger King λανσάρει Ch’King με χειροποίητο ψωμάκι

Η Burger King λανσάρει Ch’King με χειροποίητο ψωμάκι

Το νέο burger κοτόπουλου Ch’King με χειροποίητο ψωμάκι λανσάρει από 3 Ιουνίου, σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της στις ΗΠΑ στην BK app και στο site, η Burger King,.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Burger King σχεδίαζε εδώ και καιρό να μπει πιο δυναμικά στην κατηγορία των burger κοτόπουλου, εξετάζοντας ποιο θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου προϊόντος, σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και πως θα δημιουργούσε ένα προϊόν που θα είχε τα φόντα να ξεπεράσει το δημοφιλές της Whopper.
Η Ellie Doty, διευθύντρια μάρκετινγκ της Burger King North America, δήλωσε ότι η αλυσίδα χρειάστηκε δύο χρόνια για να τελειοποιήσει τη συνταγή και να είναι σίγουρη ότι η διαδικασία λειτουργεί για τα εστιατόρια της.

«Πήραμε πραγματικά τον χρόνο μας για να το κάνουμε σωστά, για να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας και να βεβαιωθούμε ότι κάθε εστιατόριο είχε ρυθμίσει σωστά την κουζίνα του για την παραγωγή του χειροποίητου ψωμιού», δήλωσε η Doty στο CNBC.

Σε έλλειψη το κοτόπουλο στην Αμερική

Το λανσάρισμα του Ch’King έρχεται σε μια στιγμή, που η Αμερική αντιμετωπίζει έλλειψη κοτόπουλου, γεγονός που προκύπτει, τόσο από την αυξημένη ζήτηση στο retail και τον ανταγωνισμό αλλά και από το μειωμένο εργατικό δυναμικό στη βιομηχανία μεταποίησης πουλερικών, λόγω πανδημίας.

Επίσης οι τιμές για το στήθος κοτόπουλου, που χρησιμοποιείται συχνά σε τέτοια προϊόντα, αυξάνονται.
Ως προς αυτό η Doty είπε ότι η Burger King παρακολουθεί τις εξελίξεις στη βιομηχανία και λαμβάνει μέτρα, ώστε να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της θα μπορούσε να χειριστεί την πίεση.

«Αφιερώσαμε χρόνο και για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού που έχει δημιουργηθεί και για το απρόβλεπτο σενάριο», είπε.

Για να γιορτάσουν το εθνικό launch στις 3 Ιουνίου, όσοι παραγγείλουν το Ch’King στην Burger King app ή στο διαδίκτυο θα λάβουν επίσης ένα δωρεάν Whopper.
Η προσφορά διαρκεί έως τις 20 Ιουνίου και είναι η πρώτη μεγάλη προσφορά για το Burger King, από τότε που ξεκίνησε το loyalty πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο.

Στα βήματα της Popeyes

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αλυσίδα της Restaurant Brands International ακολουθεί τα βήματα της θυγατρικής Popeyes, η οποία ξεκίνησε το δικό της blockbuster σάντουιτς τον Αύγουστο του 2019.
Έκτοτε και για 1½ χρόνια κατέγραφε διψήφια αύξηση πωλήσεων, οδηγούμενες από την δημοφιλία του εν λόγω κωδικού.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Restaurant Brands International σημείωσαν αύξηση 10% φέτος, προσφέροντας αξία αγοράς $31,3 δις.  

Στέλλα Αυγουστάκη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.