Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.05.2021, 23:05

Πώς θα είναι τα εστιατόρια του μέλλοντος;

Πώς θα είναι τα εστιατόρια του μέλλοντος;

Τα εστιατόρια του άμεσου μέλλοντος θα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που είχαμε συνηθίσει στην προ-κορονοϊού εποχή. Τα εστιατόρια διεθνώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών για περισσότερη ασφάλεια και υγιεινή, με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους. Τα εστιατόρια του μέλλοντος θα έχουν τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
 

  • Hands Free: Η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων επιβάλλει να είναι όλα "hands free". Έτσι, λοιπόν, από τις πόρτες, τα χερούλια, τον φωτισμό, το menu, όλα θα είναι ψηφιακά ή αυτόματα. 
  • Dine in & Off Premises: Το menu των εστιατορίων, καθώς επίσης και οι παραγγελίες, θα γίνονται από απόσταση. Έτσι, τα εστιατόρια θα διαθέτουν applications και η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά.
  • Flexible Seating: Οι εικόνες με αρκετούς πελάτες σε λίγα τετραγωνικά μέτρα αποτελούν παρελθόν. Πλέον, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και οι αλλαγές στα τραπέζια, όταν οι πελάτες το επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων από τους επιχειρηματίες. Έτσι, οι χώροι σε ένα κατάστημα, που θα παραμένουν ελεύθεροι, θα καθορίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών.
  • Handwashing Stations: Εκτός από τα αντισηπτικά, τα μεγάλα εστιατόρια ήδη χρησιμοποιούν "σταθμούς" πλυσίματος χεριών. Με αυτό τον τρόπο, ο πελάτης, όταν μπαίνει στο κατάστημα, μετακινείται σε αυτό ή βγαίνει από αυτό, θα μπορεί να πλύνει τα χέρια του. 
  • Απολύμανση προσωπικού: Αποτελεί ήδη πραγματικότητα η συχνή απολύμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η τάση στην αγορά είναι να απολυμαίνονται και οι υπάλληλοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν την έναρξη της βάρδιάς τους, ενδιάμεσα αυτής και στο τέλος της. 
  • Flexible Kitchens: Ο κορονοϊός συνεπάγεται μειωμένα έσοδα για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Έτσι, λοιπόν, οι κουζίνες του μέλλοντος θα είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον. Θα χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια, όχι μόνο για να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα των αλυσίδων εστίασης, αλλά για να μειωθούν επίσης τα κόστη. 
  • Απομακρυσμένες αποθήκες: Η αποθήκευση των προϊόντων αναμένεται να γίνεται σε μέρη μακριά από την κουζίνα και όχι κοντά σε αυτήν, όπως συμβαίνει συχνά σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγονται οι πιθανότητες μόλυνσης, που ίσως προέλθει από τα προϊόντα, που αποθηκεύονται.