Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.09.2020, 22:54

Ξενοδοχεία:Tips για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού

Ξενοδοχεία:Tips για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού

Ο κορονοϊός και οι οικονομικές επιπτώσεις που συνεπάγεται έχουν οδηγήσει πολλά ξενοδοχεία σε σημαντικές απώλειες εσόδων, ενώ έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειονότητα αυτών στην υιοθέτηση νέων μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να μετριάσουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού και να αυξήσουν τα έσοδά τους:

  • Rebranding: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επανακαθορίσουν το target group τους και να αναμορφώσουν τα δωμάτιά τους. Μέσω ανακαίνισης των δωματίων, της παροχής νέων υπηρεσιών στους πελάτες τους, θα καταφέρουν να προσελκύσουν πελάτες, που πριν την κρίση του κορονοϊού δεν είχαν. 
  • Προσφορές: Οι ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη λογική των προσφορών. Έτσι, λοιπόν, ενισχύουν τα loyalty προγράμματά τους, ενώ στοχεύουν και στους πελάτες της "πόλης", οι οποίοι μπορούν να επιθυμούν να μείνουν στο ξενοδοχείο για να ξεφύγουν από την πιεστική καθημερινότητά τους. Συνεπώς, μπορούν να προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους χρησιμοποιούν τα δωμάτιά τους για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Ακυρώσεις: Αν και υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις κρατήσεων, η διοίκηση των ξενοδοχείων πρέπει να μάθει να τις διαχειρίζεται. Μία καλή επιλογή είναι στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ή σε αυτές τρίτων μερών, να ειδοποιούν τους πελάτες πως μπορούν να μεταφέρουν την κράτησή τους όποτε εκείνοι επιθυμούν, χωρίς κανένα έξτρα κόστος
  • Περιορισμοί: Αρκετά ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει πολιτικές περιορισμού κρατήσεων. Για παράδειγμα, δεν αφήνουν τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις για μικρά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να υπάρξει ανάλυση των περιορισμών αυτών για να γίνει γνωστό πόσοι πελάτες δεν προχωρούν σε κράτηση εξαιτίας αυτών των περιορισμών, προκειμένου να άρουν τους περιορισμούς
  • Απευθείας κρατήσεις και marketing: Μετά τον κορονοϊό, αρκετές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό τομέα, έχουν αρχίσει να ενισχύουν τις απευθείας κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους. Το προσωποποιημένο marketing είναι σίγουρα το μέλλον του κλάδου.
  • Επικοινωνία των μέτρων υγιεινής: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επικοινωνούν στο κοινό τα μέτρα προστασίας, που έχουν υιοθετηθεί κατά της πανδημίας. Οι πελάτες ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως να παραμένουν ασφαλείς στον χώρο ενός ξενοδοχείου και, για να αισθανθούν ασφάλεια, πρέπει να γνωρίζουν τα μέτρα, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την επιχείρηση. Πλέον, τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για να γίνει μια κράτηση δωματίου.