Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.02.2021, 14:35

Sustainable Food Movement:Συμβουλεύει εστιατόρια για τη διαχείριση απορριμμάτων τροφών

Sustainable Food Movement:Συμβουλεύει εστιατόρια για τη διαχείριση απορριμμάτων τροφών

Η ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις επαγγελματικές κουζίνες αποτελεί ένα από τα επόμενα στοιχήματα για την γαστρονομία στον αναπτυγμένο κόσμο. Νέα ιδέα, που έχει αρχίσει να δημιουργεί θετικές πρακτικές σε πολλά σημεία του πλανήτη, με σημείο εκκίνησης την υψηλή γαστρονομία και με βασικό στόχο την μείωση των απορριμμάτων από τρόφιμα, είναι μια τάση, που φτάνει πλέον και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, με το κίνημα Sustainable Food Movement in Greece.

"ΟΙ EXECUTIVE CHEFS ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ"
Πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων γαστρονομίας και επί πολλά χρόνια εργαζόμενη σε επαγγελματικές κουζίνες, η Βη Μπουγάνη, Πρόεδρος του οργανισμού, δηλώνει στο Horeca Open πως, "υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από executive Chefs και στροφή στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων τροφών. Για αυτό και έρχονται στην εξειδικευμένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, μέσω της οποίας συμβουλεύουμε ιδιοκτήτες εστιατορίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων των τροφών".

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 

Η εταιρεία συμβουλεύει αρκετά εστιατόρια στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη νησιωτική Ελλάδα. "Συνεργαζόμαστε με εστιατόρια στην Κρήτη και αρχίζουμε να αποκτούμε συνεργασίες και στην Σέριφο και στην Τήνο. Εκτός από την Αθήνα και τα παραπάνω μέρη, συνεργασίες έχουμε και στην Ευρυτανία", σημειώνει η κα. Μπογάνη. 

"ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ"

Εκτός όμως από τη συνεισφορά στην αειφορία, στην κυκλική οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση απορριμμάτων φέρνει και συγκράτηση κόστους για τους επιχειρηματίες. "Σίγουρα ένα εστιατόριο που ακολουθεί πρότυπα περιβαλλοντικά και διαχειρίζεται τα απορρίμματά του, γνωρίζει τι ποσότητες καταναλώνει, δεν παραγγέλνει παραπάνω προϊόντα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου να βλέπει μείωση των εξόδων του", καταλήγει η κα. Μπουγάνη.