Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.04.2021, 11:37

Ν. Δαδίτσιος (Square 22): Ελλιπής εκπαίδευση για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Ν. Δαδίτσιος (Square 22): Ελλιπής εκπαίδευση για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Έλλειψη της απαραίτητης εκπαίδευσης των επιχειρήσεων παρατηρεί ο Νίκος Δαδίτσιος, Founder & CEO της Square 22. Όπως δηλώνει, "τα εστιατόρια δεν επιτρέπεται να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, εκτός και αν έχουν την απαραίτητη συναίνεσή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπηρεσίες delivery, όπου ένα ζήτημα που προκύπτει είναι αυτό της αποθήκευσης στοιχείων για να στέλνουν ενημερωτικά emails. Εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή". 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
"Οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν βάση δεδομένων όπου, εφόσον έχει δοθεί συναίνεση από τους εργαζομένους, αποθηκεύονται τα στοιχεία τους. Όμως και σε αυτή τη διαδικασία παρατηρώ πως υπάρχει έλλειψη γνώσης και εκπαίδευσης. Για παράδειγμα πολλές επιχειρήσεις αναρτούν στον ΟΑΕΔ πίνακες με τα στοιχεία των εργαζομένων τους. Έχουν τέτοια συναίνεση; Αρκετές επιχειρήσεις δε νομίζω πως έχουν", σημειώνει ο κ. Δαδίτσιος. 

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ Β' ΕΞΑΜΗΝΟ

"Το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι καλύτερο από το πρώτο. Θεωρώ πως από Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα, ενώ σταδιακά από τον Μάιο θα υπάρχει κάποια ανάκαμψη, συγκριτικά πάντα με το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται πως προχωρά, γεγονός που συνεπάγεται και άνοιγμα των επιχειρήσεων", αναφέρει ο κ. Δαδίτσιος. 

ΣΤΟ 25% ΤΟ DELIVERY
"Η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης είναι μεγάλη. Το delivery δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από το lockdown και την κίνηση στα φυσικά καταστήματα. Καλύπτει στις καλύτερες περιπτώσεις ένα 20-25% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων", τονίζει ο κ. Δαδίτσιος.