Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.12.2021, 09:00

Αλλαγές στην εστίαση με τα νέα μέτρα για 60αρηδες

Αλλαγές στην εστίαση με τα νέα μέτρα για 60αρηδες

Νέα μέτρα περιμένουν τους εμβολιασμένους 60ρηδες πριν τα Χριστούγεννα και σε αυτά εμπλέκεται και η στίαση. Αν δεν κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου, τότε θα θεωρούνται απλά... ανεμβολίαστοι. 

Συγκεκριμένα νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να εκδίδεται αμέσως μετά την 3η δόση. Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να εκδίδουν οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μετά τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση. Ειδικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών, αυτό είναι κρίσιμο και αναγκαίο με δεδομένο ότι μετά τις 13 Δεκεμβρίου και εφόσον έχου παρέλθει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση, το πιστοποιητικό τους παύει να ισχύει και δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, με τους ίδιους περιορισμούς που θα ισχύουν από τη Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Άρα δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, ακόμη και αν έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου. Σε εξωτερικούς χώρους θα μπαίνουν με rapid. 

Σημειώνεται ότι το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις (ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο).

Όπως έχει ανακοινωθεί θα λήγει αυτομάτως το πιστοποιητικό εμβολιασμού των άνω των 60 που έκαναν τη δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου.