Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.12.2021, 12:00

Η Ιαπωνία ξεμένει από τηγανητό κοτόπουλο

Η Ιαπωνία ξεμένει από τηγανητό κοτόπουλο

Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζεται και πλέον προκαλεί έλλειψη τηγανητού κοτόπουλου στα καταστήματα της Ιαπωνίας.

Καθώς οι Αμερικανοί γιόρταζαν την Ημέρα των Ευχαριστιών με τις τιμές γαλοπούλας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, ένα άλλο πιάτο με πουλερικά, που είναι μια αγαπημένη παράδοση των γιορτών, δεν ήταν σε επάρκεια: Το τηγανητό κοτόπουλο στην Ιαπωνία.

Καταστήματα στην Ιαπωνία, όπως το 7-Eleven και το FamilyMart, δεν φαίνεται ότι θα έχουν αποθέματα σε τηγανητό κοτόπουλο για τις εορταστικές τους πιατέλες, λόγω του κλεισίματος εργοστασίων στην Ταϊλάνδη, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κοτόπουλου στον κόσμο, μετά από μια άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού εκεί τους προηγούμενους μήνες.

Η 7-Eleven ανέστειλε τις πωλήσεις τηγανητού κοτόπουλου από τα τέλη Σεπτεμβρίου σε ορισμένες περιοχές της Ιαπωνίας λόγω διαταραχών στον εφοδιασμό από την Ταϊλάνδη.

Κάθε Χριστούγεννα, εκατομμύρια Ιάπωνες γιορτάζουν με ένα γεύμα τηγανητό κοτόπουλο... Είναι άγνωστο τι θα γίνει φέτος. Πάντως, εκπρόσωπος της KFC Japan είπε ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα εδώ και ένα χρόνο και ότι "δεν βλέπει καμία επίδραση στην προσφορά ή την τιμή", καθώς προμηθεύεται από εγχώριες φάρμες κοτόπουλου.