Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.12.2021, 18:22

Παπαθανάσης: Γιατί δεν υπάρχουν νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση

Παπαθανάσης: Γιατί δεν υπάρχουν νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση

Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι".

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο που όπως είπε θα δώσει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως για στήριξη της ελληνικής οικονομίας έχουν διατεθεί 43,3 δισ. ευρώ και πως ακόμα και σήμερα τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

"Ένα μικρό ποσοστό επιστρέφεται από την επιστρεπτέα προκαταβολή, δίνοντας έτσι την άνεση σε όλους του επαγγελματίες να επιστρέψουν όπως θέλουν και με δόσεις το ποσό που έλαβαν και τους στήριξε κατά τη διάρκεια της κρίση", είπε σχετικά.

Aναφερόμενος στον νέο αναπτυξιακό νόμο, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι δίνει στήριξη στις μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε, η οικονομική στήριξη σε επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειας μπορεί να φτάσει και στο 70% της συνολικής δαπάνης.

Οι προϋποθέσεις για οικονομική στήριξη

"Πρέπει να υπάρχει ένα επενδυτικό σχέδιο και πρέπει να προβλέπεται ο αριθμός των εργαζομένων. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για νέες και νέους", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τα επενδυτικά σχέδια μπορούν να ξεκινούν από 100.000 ευρώ, δίχως να υπάρχει περιορισμός προς το ανώτερο όριο.