Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.12.2021, 15:00

H Beverage World λανσάρει το ΑΧΙΑ dry mastiha spirit σε συνεργασία με την Ποτοποιία Πλωμαρίου

H Beverage World λανσάρει το ΑΧΙΑ dry mastiha spirit σε συνεργασία με την Ποτοποιία Πλωμαρίου

To Axia dry mastiha spirit παρουσιάζει για πρώτη φορά, παράλληλα με την ελληνική αγορά σε Ευρώπη και Αμερική η Beverage World, εταιρεία μέλος του ομίλου Φώτου Φωτιάδη, το οποίο παράγεται από το αποστακτήριο Πλωμαρίου στην Μυτιλήνη, με την πρώτη ύλη να είναι από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για το πρώτο ελληνικό προϊόν, με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία, για την ελληνική αγορά.
Το ΑΧΙΑ είναι ένα απόσταγμα μαστίχας, που περιέχει 0,5% ζάχαρη, είναι περισσότερο κοντά γευστικά σε απόσταγμα.
"Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα white spirit, που μπορεί να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο. Το Athens Bar Show ήταν ευκαιρία να λανσαριστεί στο ελληνικό κοινό, αλλά και στο διεθνές, που το επισκέπτεται", ανέφεραν πηγές της εταιρείας στο FnB Daily.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ CRODINO
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Athens Bar Show, η Beverage World παρουσιάζει το Non alcohol Aperitivo, Crodino, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Gruppo Campari και θεωρείται Νο1 Aperitivo της Ιταλίας. Κυκλοφόρησε στην αγορά τον Μάιο, μόλις άνοιξε η αγορά του HoReCa, και είναι το πρώτο μη αλκοολούχο ποτό που διαθέτει στο portfolio της.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ LAVAZZA
Θυμίζουμε ότι, η Beverage World ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Lavazza τον Νοέμβριο του 2019. Φέτος, τον Οκτώβριο, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν δεκαετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την Beverage World να καταφέρνει εντός 1,5 χρόνου να πετυχαίνει τους στόχους τριετίας.
"Η Lavazza είναι σχεδόν 50/50 στο retail και στο food service. Στο retail, η εταιρεία, που στην κατηγορία του αλεσμένου καφέ έχει το 50% της αγοράς, λάνσαρε τον Οκτώβριο τις νέες κάψουλες αλουμινίου, με την Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες, στις οποίες αυτές τοποθετήθηκαν παράλληλα με την παγκόσμια αγορά", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Επιπλέον, στο ελληνικό HoReCa κυκλοφορεί και το εξειδικευμένο coffee brand, Paulista, με την Beverage World να εστιάζει στο premiumisation του brand Lavazza και στον εμπλουτισμό του portfolio.

ΜΕ ΔΙΨΗΦΙΑ ΑΝΟΔΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 2021
Σε ό,τι αφορά τις καταναλώσεις, πηγές της Beverage World σημειώνουν ότι η χρονιά για την θυγατρική του ομίλου Φ. Φωτιάδη ήταν εξαιρετική και ειδικότερα, από το Μάιο μέχρι και σήμερα, υπερβαίνει και τα νούμερα του 2019 σε ό,τι αφορά τα ποτά, ενώ η ανοδική πορεία της αγοράς κάνει τη διοίκηση της εταιρείας να εκτιμά ότι, το 2021 θα κλείσει με διψήφια άνοδο.

 

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.