Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.12.2021, 12:00

Απομακρύνονται για τώρα τα νέα μέτρα στην εστίαση

Απομακρύνονται για τώρα τα νέα μέτρα στην εστίαση

Μπορεί στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης να έχουν επιβληθεί νέα μέτρα και η εστίαση να κλείνει ακόμη και από τις 5 το απόγευμα, όμως ένα τέτοιο σενάριο φαίνεται ότι απομακρύνεται από την Ελλάδα.

Στο τραπέζι είναι όλα τα μέτρα που δεν αφορούν εμβολιασμένους, ενώ φαίνεται ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτά μαγαζιά και εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε προ ημερών πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτή εστίαση.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα», επανέλαβε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά στους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται νέα μέτρα: «Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν. Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας».