Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.11.2021, 12:00

"Ψήνονται" τα μέτρα και στην εστίαση...

"Ψήνονται" τα μέτρα και στην εστίαση...

Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα είναι η τρέχουσα και όπως φαίνεται ψήνονται μέτρα και για την εστίαση. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ακόμη βέβαιο. Νέα μέτρα είναι στο τραπέζι καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό είναι σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, ενώ πλέον η νέα μετάλλαξη Όμικρον απειλεί την Ευρώπη. Μεταξύ των μέτρων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το καθολικό μπλόκο ανεμβολίαστων στην εστίαση, ίσως και το κλεισιμο των καταστημάτων εστίασης νωρίς το βράδυ.

Οι ειδικοί είναι έτοιμοι να εισηγηθούν νέα μέτρα. Μεταξύ των μέτρων που είναι στο τραπέζι είναι τα εξής:

Χρήση μάσκας παντού, όπως κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας στην Ελλάδα

Καθολικό μπλόκο ανεμβολίαστων σε εξωτερικούς χώρους στην εστίαση. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους εξωτερικούς χώρους

Ένα επιπλέον rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους φτάνοντας πλέον τα 3 ανά εβδομάδα. Το τρίτο τεστ θα παρέχεται δωρεάν ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν κάνουν με δικά τους έξοδα τα άλλα δύο.

Χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στα πλάνα της, την επιβολή ενός lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και λαμβάνουμε τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Το μείγμα μέτρων δεν είναι στατικό. Πίσω από τις επιμέρους ρυθμίσεις υπάρχει στρατηγικό σχέδιο: προαγωγή της δημόσιας υγείας, διαρκής ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., διασφάλιση της πληρότητας λειτουργίας της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του κοινωνικού βίου. Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα Χριστούγεννα επιβάλλουν τη μέγιστη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την τάχιστη επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης.