Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.11.2021, 09:00

Πώς να χειριστείτε πελάτες με αλλεργίες

Πώς να χειριστείτε πελάτες με αλλεργίες

H επικοινωνία στα εστιατόρια λειτουργεί σαν ένα παιχνίδι σπασμένου τηλεφώνου, όπου τα μηνύματα περνούν από τους πελάτες στους σερβτόρους και από εκεί στο προσωπικό της κουζίνας. Όπως και στο σπασμένο τηλέφωνο, τα λάθη μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε στάδιο, και εάν δεν δοθεί αρκετός χρόνος, τα λάθη είναι βέβαιο ότι θα συμβούν. Πάντως τα λάθη μπορούν να προβλεφθούν, να αποφευχθούν ή να διορθωθούν.

Σύσταση #1: Ρωτήστε για αλλεργίες

Τα περισσότερα προβλήματα συμβαίνουν όταν οι πελάτες ξεχνούν ή ντρέπονται να αποκαλύψουν την αλλεργία τους. Προτείνουμε στους σερβιτόρους να ζητούν από τους πελάτες να αποκαλύπτουν τις αλλεργίες τους άμεσα.

Προτείνουμε στους σερβιτόρους να ρωτούν τους πελάτες για τις αλλεργίες απλώς και μόνο επειδή αυτή είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση. Στην ίδια αλληλεπίδραση, ορισμένοι πελάτες αναφέρουν την αλλεργία τους, αλλά παραλείπουν σημαντικές πληροφορίες, όπως πόσο σοβαρή είναι η αλλεργία.

Σύσταση #2: Διπλός έλεγχος

Το προσωπικό και οι πελάτες μπορούν να ενσωματώσουν διπλούς ελέγχους για να συλλάβουν και να αντιστρέψουν την κακή επικοινωνία. Ο διπλός έλεγχος περιλαμβάνει την επανάληψη πληροφοριών. Για παράδειγμα, όταν ένας πελάτης αποκαλύπτει μια αλλεργία, ο σερβιρότος μπορεί να επαναλάβει την αλλεργία στον πελάτη και να ζητήσει από τον πελάτη να επιβεβαιώσει ότι αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές.

Σύσταση #3: Εμπλοκή με λιγότερο προσωπικό

Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να περάσουν ένα μήνυμα. Τα εστιατόρια που το κάνουν καλά συχνά ορίζουν ένα μέλος του προσωπικού, διευθυντή ή σεφ για να επιβλέπει άμεσα τις παραγγελίες για αλλεργικούς πελάτες.