Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.11.2021, 12:00

Νέα μέτρα στην εστίαση στην Κύπρο - Οι πρώτες αντιδράσεις

Νέα μέτρα στην εστίαση στην Κύπρο - Οι πρώτες αντιδράσεις

Αυστηρά μέτρα παίρνει η Κύπρος για τον κορονοϊό και η εστίαση είναι στο επίκεντρο.  Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε μια σειρά από νέα μέτρα και όπως φαίνεται αφήνει εκτός των εστιατορίων και όλων των χώρων εστίασης τις οικογένειες που έχουν μη εμβολιασμένα παιδιά. 

Συγκεκριμένα αποφάσισε ότι σε χώρους εστίασης μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι από ηλικία 12 ετών και άνω. 

Η είδηση για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων (από τις 15 Δεκεμβρίου) έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής.

Από 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

(i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα

(ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων

(iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Την αντίδραση της Βιομηχανίας των Κέντρων Αναψυχής, με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, μεταφέρει ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ο οποίος καλεί τον Υπουργό Υγείας «να αφουγκραστεί τα όσα με αγανάκτηση δημόσια εκφράζουν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Λεβέντης δηλώνει πως «η πολιτεία για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τα Κέντρα Αναψυχής ως μοχλό πίεσης σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, αδιαφορώντας πλήρως για τις όποιες πρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις θα επιφέρουν τα συγκεκριμένα μέτρα».

Όπως σημειώνει «εισάγεται η απαράδεκτη πρόνοια και ηλικιακά πλέον, αφού θα απαγορεύει σε άτομα άνω των 12 ετών, αν δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση να εισέρχονται στα Κέντρα Αναψυχής, ενώ είναι δεδομένο το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε νεαρές ηλικίες γενικότερα».

«Οι χώροι οι οποίοι φιλοξενούν κυρίως οικογένειες με παιδιά θα δεχτούν τεράστιο πλήγμα, πρόσθετο, από αυτό το οποίο βιώνουν εδώ και σχεδόν χρόνια» αναφέρει.