Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.11.2021, 11:04

Everest: Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αξιοποίησης υπολειμμάτων καφέ

Everest: Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αξιοποίησης υπολειμμάτων καφέ

Η Εverest ξεκινά το Just Go Zero Coffee, σε συνεργασία με την Polygreen. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας του  καφέ, που περιλαμβάνει την πλήρη ανακύκλωση και αξιοποίηση των υπολειμμάτων του. 
Τον πρώτο μήνα υλοποίησης του προγράμματος, συμμετείχαν περίπου 50 καταστήματα Everest και συγκεντρώθηκαν 6 τόνοι. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έτρεξε το πρόγραμμα ολόκληρο τον Οκτώβριο. Πρόκειται στην ουσία, για τη δημιουργία ενός δικτύου αποκομιδής των υπολειμμάτων του καφέ, το οποίο η Everest διερευνούσε πριν την πανδημία.
Στόχος του προγράμματος είναι να ενταχθούν σε αυτό και άλλα σημεία εστίασης και καφέ, ώστε να ενισχυθεί η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη. O καφές ακολουθεί μια εντελώς κυκλική διαδρομή. Αρχικά, συλλέγονται τα υπολείμματα καφέ, που δημιουργούνται σε καταστήματα Everest, και στη συνέχεια, μεταφέρονται στις μονάδες επεξεργασίας. Κομποστοποιούνται και μετατρέπονται σε βελτιωτικό για το έδαφος, που προσφέρεται σε παραγωγούς της περιοχής των Μεγάρων. Παράλληλα, ένα μέρος της ποσότητας μετατρέπεται σε πρώτη ύλη, από την οποία παράγονται χρηστικά αντικείμενα για τα καταστήματα Everest από την εταιρεία, Phee.
Η Κατερίνα Παπαγεωργίου, Chief Operating Officer του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, δήλωσε: "Είναι σταθερή πεποίθησή μας ότι έχουμε υποχρέωση να χρησιμοποιούμε το μέγεθος και την τεχνογνωσία μας, ώστε να συνεισφέρουμε στο γενικό καλό. Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους επαγγελματίες της εστίασης να ενημερωθούν και να ενταχθούν σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στην προστασία του περιβάλλοντος".