Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.03.2021, 23:45

Ν.Νικολόπουλος (Albion): Η επένδυση από την Τουρκία και η έλλειψη πόρων

Ν.Νικολόπουλος (Albion): Η επένδυση από την Τουρκία και η έλλειψη πόρων

Το Horeca Open αναδεικνύει τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ της ανάπτυξης του κλάδου της εστίασης στον Δυτικό κόσμο και την...Ελλάδα. Από τη μία πλευρά, οι τράπεζες ανοίγουν τις κάνουλες, οι επενδυτές τοποθετούν τα χρήματά τους χτίζοντας θέση με το βλέμμα στο...αύριο, ενώ η χώρα μας απέχει από το δικό της growth story στον κλάδο της εστίασης. "Στην Ελλάδα της κρίσης, που συνεπάγεται η πανδημία του κορωνοϊού, δεν υπάρχει στήριξη από τις τράπεζες. Οι επενδυτές που υπάρχουν στο εξωτερικό, δεν εμφανίζονται στη χώρα μας, καθώς είναι μικρή αγορά. Όχι μόνο τώρα, αλλά συνεχώς γινόταν αυτό", σημειώνει στο Horeca Open ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης του Albion. 

"ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"
"Θα φέρω ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να προσεγγίζεται ο κλάδος από το κράτος. Πριν τρία χρόνια μας προσέγγισαν επιχειρηματίες από την Τουρκία, οι οποίοι ήθελαν απλώς να βάλουμε στο μενού των εστιατορίων τουρκικά πιάτα. Τί προσέφεραν; Χρηματοδότηση του 70% της μισθοδοσίας του προσωπικού και πλήρη κάλυψη ενοικίων τριών ετών. Και όλα αυτά από το κράτος της Τουρκίας που επιδοτούσε τους επιχειρηματίες. Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες ποτέ δεν υπήρχαν, ενώ στον κορωνοϊό απαιτείται πιο ενεργή στήριξη του κλάδου", σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος. 

"ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ"
Ο ίδιος αναφέρει πως, "η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα. Θεωρώ πως αρκετοί επιχειρηματίες δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν. Πρέπει η εστίαση να ανοίξει. Είμαστε από τους κλάδους που τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ακόμη περισσότερο. Στην Ιταλία και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι ανοιχτή η εστίαση, έστω με μειωμένο ωράριο. Γιατί όχι και εδώ; Άλλωστε, το γεγονός πως δεν είναι η εστίαση πηγή μετάδοσης της COVID-19, αποδεικνύεται από το γεγονός πως έχουμε κρούσματα πολλαπλάσια με την εστίαση κλειστή".