Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.03.2021, 23:37

Γ. Παυλίδης (Sushi Rolls):Συνεχής εκπαίδευση managers και προσωπικού - Οι προετοιμάσιες για το άνοιγμα

Γ. Παυλίδης (Sushi Rolls):Συνεχής εκπαίδευση managers και προσωπικού - Οι προετοιμάσιες για το άνοιγμα

Ο κλάδος της εστίασης έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι αλλαγές είναι πολλές, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στο delivery και στο takeaway, ενώ η κατανάλωση στο φυσικό κατάστημα πέρασε σε δεύτερο πλάνο και κατέγραψε σημαντικές απώλειες. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο ο κλάδος της εστίασης έχει ορισμένα μειονεκτήματα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά εργασίας. Για όλα αυτά ο Γιάννης Παυλίδης, ιδιοκτήτης του Sushi Rolls μιλά στο Horeca Open. 

"ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

"Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι αναγκαία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν στην αγορά. Αυτή αφορά και στα φυσικά καταστήματα και βέβαια στο delivery. Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική αγορά, σχετικά με την εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων. Στη χώρα μας πολλοί κάνουν αυτή τη δουλειά συμπληρωματικά με το βασικό τους εισόδημα, ή είναι περιστασιακά στον χώρο. Αυτό κάνει δύσκολη την επιλογή του κατάλληλου προσωπικού για να στελεχωθεί ένα εστιατόριο", αναφέρει ο κ. Παυλίδης. 

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

"Αν και η κατάσταση στους σερβιτόρους είναι δύσκολη, εξαιτίας της έλλειψης σταθερής παρουσίας στον κλάδο, αντίθετα στην κουζίνα δεν ισχύει αυτό. Οι chefs μας είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες και υψηλά καταρτισμένοι. Επομένως, υπάρχει διαφορά στον τομέα του reskilling στους σερβιτόρους, στους managers και στους μάγειρες", δηλώνει ο ίδιος. 

ΣΤΟ -60% ΤΟ DELIVERY
"Η αγορά προετοιμάζεται για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης. Θεωρώ πως στην Αττική, όταν ανοίξει ο κλάδος, θα πέσει το delivery 60%. O κόσμος έχει κουραστεί να παραγγέλνει και να καταναλώνει στο σπίτι του. Προβλέπω αυξημένη κατανάλωση μόλις ανοίξει η εστίαση, το έχουν ανάγκη οι καταναλωτές", καταλήγει ο ίδιος.