Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.11.2021, 17:50

Δον Μόσκιο & K Grill το νέο εγχείρημα στην Κηφισιά για τον Όμιλο Καστελόριζο

Δον Μόσκιο & K Grill το νέο εγχείρημα στην Κηφισιά για τον Όμιλο Καστελόριζο

Στα €300 χιλ. αποτιμάται το ύψος της επένδυσης του νέου εγχειρήματος του ομίλου Καστελόριζο, του Δον Μόσκιο και του νέου K Grill, που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα στην Κηφισιά, στην Πλατεία Ελαιών.
Πρόκειται για δύο καταστήματα με επίκεντρο το κρέας, με κοινή κουζίνα, εκ των οποίων το Δον Μόσκιο έχει περισσότερο premium χαρακτήρα και το K Grill παραμένει στο γνωστό concept του ψητοπωλείου. Πρόκειται για ένα project που θα ξεκινούσε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, καθυστέρησε λόγω έλλειψης προσωπικού.
“Μέχρι το α' εξάμηνο του 2022, το δίκτυο του ομίλου παραμένει σταθερό, γιατί το θέμα δεν είναι να κάνουμε νέα καταστήματα, αλλά να μπορούμε να τα συντηρήσουμε. Η εστίαση είναι προσωπική δουλειά και θέλει πολύ επιτήρηση, αλλά και φροντίδα”, ανέφερε ο Αντώνης Σταύρου, Ιδιοκτήτης του ομίλου, συμπληρώνοντας ότι και τα δύο καταστήματα απασχολούν 30 άτομα.

ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ
Η χρονιά για το όμιλο εξελίσσεται αρκετά καλά, σε αντίθεση με το πανδημικό 2020, σύμφωνα με τον εμπνευστή του, με τον τζίρο να κλείνει στα €6,5 εκατ., στο εννεάμηνο διάστημα, στο οποίο η εστίαση επαναλειτούργησε από τον Μάϊο και μετά.

DATA 

Κύκλος εργασιών 
(Σε € εκατ.)
2020: 6,7
2019: 11,7
Μεταβολή: (42,74%)

Μικτά κέρδη 
(σε € χιλ.)
2020: 217 
2019: 1.100 
Μεταβολή: (80,27%)


ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ & ΒΑΡΚΙΖΑ - ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΜΙΚΡΟΝ
Ναυαρχίδα σε επίπεδο εσόδων του ομίλου είναι τα δύο καταστήματα Καστελόριζο, σε Κηφισιά και Βάρκιζα, ανάλογα την εποχικότητα.
“Της Κηφισιάς είναι πρώτο τον χειμώνα και της Βάρκιζας ξεχωρίζει το καλοκαίρι”, σημείωσε ο κ. Σταύρου. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι έχει ανέβει το Omikron, το οποίο διανύει την καλύτερη χρονιά του, παραμένοντας κερδοφόρο.

ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ DELIVERY
Ο όμιλος είχε εντάξει το delivery στις υπηρεσίες του και πριν την πανδημία, καθώς ήταν διαθέσιμο σε τρία καταστήματα K Grill, ενώ πλέον, μπήκε στο Καστελόριζο, στο Ramino και στο Ρακί Μεζέ. Το 2019 δεν αντιπροσώπευε ούτε το 10% του τζίρου, ενώ, πλέον, αυτός έχει διπλασιαστεί.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕ
Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα μέτρα λειτουργίας της εστίασης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κόσμος φαίνεται να προσαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες καταστημάτων, ωστόσο, τα καφέ αντιμετωπίζουν περισσότερη δυσκολία. “Τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά, αλλά αφενός, να τα τηρούν όλοι και αφετέρου, η Πολιτεία να μην περιμένει από τους καταστηματάρχες να κάνουν τους αστυνόμους” τόνισε.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 10% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
Αν και από το 2009 ο όμιλος δεν είχε προχωρήσει σε αυξήσεις, απορροφώντας μάλιστα και το ΦΠΑ όλα τα χρόνια της κρίσης, οι ανατιμήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε ενέργεια και πρώτες ύλες ανάγκασαν την επιχείρηση να αυξήσει κατά 10% τις τιμές. “Πρέπει να μειωθεί ακόμα περισσότερο το ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εάν κάποιος θέλει να ανοίξει ένα νέο μαγαζί, το κόστος αυτή την εποχή είναι 30% περισσότερο από ότι πριν από τρία χρόνια”, εξήγησε ο κ. Σταύρου.

INFO – KASTELORIZO GROUP
Καστελόριζο, Κηφισιά
Καστελόριζο, Βάρκιζα
Ορίζοντες, Λυκαβηττός
Όμικρον, Κηφισιά
Ρακί Μεζέ, Καλλιθέα
Κ. Grill, Τζιτζιφιές
Μezze, Γλυφάδα
Ramino, Γλυφάδα
K. Grill, Βούλα
Ζουμπουρλού, Ψυρρή
Omnivore, Πλ. Αγίας Ειρήνης

ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Σε επίπεδο προμηθευτών, ειδικά για τα δύο νέα καταστήματα της Πλατείας Ελαιών, η εταιρεία προμηθεύεται το Black Angus που σερβίρει από την Αμερική, ενώ οι υπόλοιπες πρώτες ύλες (λαχανικά, αρτοποιήματα, ελαιόλαδο κλπ), αλλά και ορισμένα είδη κρέατος, όπως προβατίνα, είναι από την Ελλάδα.
“Το κρέας και το ελαιόλαδο καταγράφουν ισχυρές αυξήσεις που είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμες. Ειδικά στο κρέας, η αύξηση είναι περίπου 20%”.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.