Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.11.2021, 18:00

Τα σχέδια της Βενέτης για το Μπάγκειον

Τα σχέδια της Βενέτης για το Μπάγκειον

Αύξηση 11% στον κύκλο εργασιών της και 19% στα κέρδη προ φόρων αναμένει για το 2021 η Βενέτης, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, στo πλαίσιo της επίσημης επαναλειτουργίας του νέου concept, Veneti Great, στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον του Έρνστ Τσίλερ, στην πλατεία Ομονοίας 18.

DATA
(σε € χιλ.)
Κύκλος εργασιών
2021 (εκτ): 40.000
2020: 36.354
Μεταβολή: 10,03%

Κέρδη προ φόρων
2021 (εκτ): 2.035
2020: 1.710
Μεταβολή: 18,94%

ΕΠΕΝΔΥΣΗ €3 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ
Η Βενέτης μίσθωσε το κτίριο από το Μπάγκειον ίδρυμα, που έχει την ευθύνη διαχείρισής του, το 2006 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει καταβάλει συνολικά μισθώματα €2,5 εκατ., με το κατάστημα να ξεκινάει τη λειτουργία του για πρώτη φορά λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.
"Υπήρξαν χρόνιες καθυστερήσεις μέχρι να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του κτιρίου και όταν πλέον, είμασταν έτοιμοι, προέκυψε η πανδημία. Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει και πάλι", υπογράμμισε ο κ. Μονεμβασιώτης, συμπληρώνοντας ότι η συνολική επένδυση ανέρχεται στα €3 εκατ.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily, στόχος της αλυσίδας είναι το εν λόγω concept να επεκταθεί στο εξωτερικό, εξάγοντας ένα concept με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, συγκεκριμένα σε Αγγλία, Αμερική και Σαουδική Αραβία, όπου η Βενέτης έχει υπογράψει αντίστοιχες συμβάσεις.
Πρόκειται ένα ταχυεστιατόριο με υψηλής ποιότητας γεύσεις, το οποίο λειτουργεί ως ένας πολυχώρος γεύσεων, Shop in Shop, που στεγάζει δέκα διαφορετικά concepts εστίασης για όλα τα γούστα, όλες τις ώρες της ημέρας:

INFO - VENETI GREAT
Souvlaki
Pasta2Go
Pizza Mia
Meals Veneti
Fresh Day
Christiano V
Cremeria
Green
Umberto Senso και Cafe Veneti
Veneti Bakery

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ VENETIS FAMILY
Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται και τα άλλα projects της Βενέτης, όπως η νέα σειρά κατεψυγμένων γλυκών για το retail, τα Venetis Family, τα οποία έχουν ήδη, τοποθετηθεί σε:

  • ΑΒ Βασιλόπουλο
  • Bazaar
  • Διάφορα minimarkets 

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι εξαγωγές σε Αγγλία, Αμερική και Γερμανία. Στόχος είναι να εμπλουτιστεί η σειρά με νέους κωδικούς, αλλά να βγει και νέα σειρά προϊόντων για το ράφι.

NEA ETAIPIKA ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της αλυσίδας, το οποίο ανέρχεται σε 113 καταστήματα, εντός του 2021 αναμένεται να ανοίξουν και νέα εταιρικά καταστήματα σε:
Βόλο
Περιστέρι
Κηφισιά

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 
Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις, ο κ. Μονεμβασιώτης επισήμανε ότι η Βενέτης μέχρι τέλος του 2021 δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις, καθώς αντ’ αυτού επέλεξε να αναπροσαρμόσει τις συμφωνίες της με προμηθευτές, ενώ με όσους εφάρμοσαν, όπως είπε, επιθετικές ανατιμήσεις διέκοψε τη συνεργασία.
"Η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 200-300% και οι πρώτες ύλες από 20-40%. Αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα για την εστίαση".

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ JACKSON’S
Με τα ισχύοντα δεδομένα, η εταιρεία προγραμματίζει να ανοίξει λίγο πριν το Πάσχα και το κατάστημα στην Μηλιώνη, στο παλιό Jackson Hall, project που αναμένονταν να ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο, αλλά καθυστέρησε λόγω πανδημίας.
"Έχει μισθωθεί από το 2015 και από τότε πληρώνουμε κανονικά το ενοίκιο. Στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί bar και στο ισόγειο σύγχρονος φούρνος. Είναι κατά 80% έτοιμο".

NEO CONCEPT ME DARK STORES ΓΙΑ PIZZA & BURGER
Το αναπτυξιακό πλάνο της Βενέτης περιλαμβάνει και τη δημιουργία δύο νέων tailor made concept, τα οποία θα είναι βασισμένα στο digital κανάλι και θα λανσαριστούν στην αγορά το επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για τα:

  • Pizza Mia
  • Jackson’s burgers

Οι παραγγελίες θα εξυπηρετούνται από darks stores.
Σημειώνεται ότι η Βενέτης διαθέτει συνεργασία με Wolt και e-food και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες delivery platforms, όπως είναι η Rocket.

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Αναφορικά με την ανάληψη διαχείρισης των χώρων της Πινακοθήκης, όπου η Βενέτης ήδη λειτουργεί το αναψυκτήριο, ο κ. Μονεμβασιώτης εξήγησε ότι το εστιατόριο δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην αλυσίδα, λόγω ζητημάτων μεταξύ της Πινακοθήκης και των εργολάβων. "Και εκεί πληρώνουμε ενοίκιο και δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επένδυση".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.