Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.03.2021, 23:34

Ηachiko:Έμφαση στην εξυπηρέτηση - Αυξάνεται ο τζίρος παρά την πανδημία

Ηachiko:Έμφαση στην εξυπηρέτηση - Αυξάνεται ο τζίρος παρά την πανδημία

 Ο κλάδος της εστίασης προετοιμάζεται δειλά-δειλά για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της. Πρόκειται για έναν κλάδο που "τιμωρήθηκε", καθώς έμεινε κλειστός επί μακρύ χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες τηρούσαν όλα τα μέτρα και τους υγειονομικούς κανόνες. Ωστόσο η αγορά προσδοκά σταδιακό άνοιγμα, που θα της επιτρέψει να δει φως στην άκρη του τούνελ. Οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται με τον δικό τους τρόπο για την επανεκκίνηση, με την εκπαίδευση των εργαζομένων να είναι σε πρώτο πλάνο. 

FOCUS ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Το Ηachiko, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την εκπαίδευση των εργαζομένων του, καθώς η αύξηση του takeaway και του delivery, απαιτούσε επανακατάρτιση των εργαζομένων, που έπρεπε να διαθέτουν ικανότητες που δεν είχαν αναπτύξει προηγουμένως. Κάτι που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, καθώς δεν υπήρχαν ανάλογες συνθήκες στο παρελθόν. Εκπαίδευση, μέσω webinars, πραγματοποιείται όμως και σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων. Η εταιρεία εκτιμά πως η κατάσταση στην αγορά θα είναι διαφορετική συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς οι καταναλωτές θα δίνουν ιδιαίτερη βάση στην ασφάλεια και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Η ομοιομορφία του προσωπικού σε αυτόν τον τομέα κρίνεται κομβικής σημασίας. 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ
Ίσως είναι από τα λίγα καταστήματα του κλάδου της εστίασης, όπου το delivery και το takeaway καταγράφουν τόσο μεγάλη ανάπτυξη. Ειδικότερα, ο τζίρος του καταστήματος που εξυπηρετεί delivery και takeaway, είναι οριακά υψηλότερος από τα προ πανδημίας επίπεδα. Γεγονός που μεταφράζεται πως, όταν ανοίξει η εστίαση, ένα μέρος των καταναλωτών, που προτιμά το delivery, θα κατευθυνθεί πίσω στα φυσικά καταστήματα, με τις πωλήσεις όμως, μέσω διαδικτυακών παραγγελιών, να αυξάνονται περαιτέρω, καθώς, κατά την διάρκεια των lockdowns, δημιουργήθηκε ένα νέο pool πελατών.