Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.11.2021, 19:33

Ενοικιαστήριο στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου - Το ύψος του μισθώματος

Ενοικιαστήριο στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου -  Το ύψος του μισθώματος

Ενοικιαστή αναζητά το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (IFG) για την εκμετάλλευση του καφέ (Le café Paris-Athènes) που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του, στην οδό Σίνα 31, στην Αθήνα. Το καφέ, συνολικού εμβαδού 220 τ.μ. (εκ των οποίων τα 137 τ.μ. αντιστοιχούν σε εσωτερικούς χώρους και χώρους εργασίας και τα 83 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο της αυλής) είναι ανοικτό στο κοινό, διαθέτοντας και μόνιμη πελατεία. Αυτή, περιλαμβάνει 300 περίπου άτομα που παρακολουθούν μαθήματα, πραγματοποιούν εξετάσεις ή επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη του IFG, αλλά και 100 εργαζόμενους του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Σήμερα, το ωράριο λειτουργίας του καφέ είναι από τις 9 το πρωί έως τις δέκα το βράδυ, με τον ανάδοχο να πρέπει να σχεδιάσει και να παρουσιάσει ειδική πρόταση για την προσφορά βραδινής υπηρεσίες bar-restaurant που δεν παρέχεται σήμερα. Στα σχέδια του καφέ υπάρχει η επέκταση του ωραρίου, όπως και η έναρξη παροχής υπηρεσίας διανομής σε πελάτες της γύρω περιοχής.


Όσον αφορά στο μίσθωμα, αποτελείται από δύο μέρη, σταθερό που διαμορφώνεται σε €1.100 και ετήσιο κυμαινόμενο, που υπολογίζεται επί του τζίρου, ξεκινώντας από 2% και αυξάνεται έως 5%, όταν ο κύκλος εργασιών ξεπεράσει κάποια επίπεδα. Για το πρώτο έτος, ο ανάδοχος απαλλάσσεται από το μεταβλητό ενοίκιο, επειδή θεωρείται ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση επένδυσης. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η Τετάρτη 24η Νοεμβρίου, με τη σύμβαση να είναι τριετούς διάρκειας.