Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.03.2021, 23:22

2020: Χρονιά εξαγορών και επέκτασης του delivery

2020: Χρονιά εξαγορών και επέκτασης του delivery

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα, την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Οι επιχειρήσεις έμειναν κλειστές, για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε όλο τον κόσμο, ενώ όταν ανοίγουν, δεν έχουν την ίδια προσέλευση πελατών όπως πριν την πανδημία. Η αιτία είναι πως, η πανδημία του κορωνοϊού και η μετάδοση του ιού έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές στο να αποφεύγουν το dine in, καθώς θεωρούν πως αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού. 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΟΦΥΓΓΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Επίσης, η πανδημία ανέδειξε πόσο ευάλωτος είναι ο κλάδος σε περιπτώσεις κρίσεων και πόσο εύθραυστη είναι η εξυπηρέτηση των πελατών στα φυσικά καταστήματα. Αυτό οδήγησε τα τραπεζικά ιδρύματα να μην δανειοδοτούν τις επιχειρήσεις και έτσι αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. 

Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ωστόσο το 2020, παρά την κρίση που διέρχεται ο κλάδος, πραγματοποιήθηκαν πολλές εξαγορές και επέκταση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων. Ο λόγος είναι πως, όσοι είχαν ρευστότητα τοποθετήθηκαν στην αγορά, ευελπιστώντας στη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα και στην αύξηση των πωλήσεων. Πολλές αλυσίδες άλλωστε, στην προσπάθειά τους να βρουν ρευστότητα, οδηγήθηκαν στην πώληση περιουσιακών τους στοιχείων σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις. Το FnB Daily παρουσιάζει τις εξαγορές που σημάδεψαν, το προηγούμενο έτος, την αγορά εστίασης, διεθνώς. 

Η YUM BRANDS ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ HABIT BURGER GRILL
Η Yum Brands, με την έναρξη της πανδημίας, εξαγόρασε την Habit Burger Grill για $375 εκατ.

Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ONTRAY
Η Zuul Kitchens προχώρησε, με το ξέσπασμα της πανδημίας, στην εξαγορά της Ontray, ένα σύστημα ηλεκτρονικών παραγγελιών. Στόχος της εταιρείας ήταν, να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα κοινό που έκανε παραγγελίες ηλεκτρονικά και την οποία δεν είχε μέχρι τότε. 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ CHOPT 
Η Chopt, που δραστηριοποιείται στην αγορά έτοιμων σαλατών, εξαγόρασε την Dos Toros Taqueria, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Στόχος ήταν η ενίσχυση των μεριδίων αγοράς και η διείσδυση στην αγορά delivery. 

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ...ΕΞΑΓΟΡΑ
Η BBQ Holdings εξαγόρασε την Granite City Food & Brewery, η οποία χρεοκόπησε μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. 

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ FORTRESS
Η Krystal, που αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα οφειλών και ρευστότητας, πωλήθηκε στην Fortress έναντι $27 εκατ.