Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.11.2021, 15:00

Η Καρούλιας παρουσίασε το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα

Η Καρούλιας παρουσίασε το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα

Η Stoli Vodka παρουσίασε το πρώτο, Stoli Eco Bar, στην Ελλάδα, το οποίο έρχεται να μυήσει τους καταναλωτές σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, κατά την οποία μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τα πράγματα που αγαπούν, απολαμβάνοντας το ποτό, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, μειώνοντας το οικολογικό τους αποτύπωμα.
"Το πρώτο, Stoli Vodka Eco Bar, αποτελεί την επιτομή του green thinking και η παρουσίασή του είναι μόνο η αρχή μίας σειράς δράσεων, που στην πορεία θα επιτρέψουν τη μύηση και του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού στη νέα αυτή "πράσινη φιλοσοφία", εξηγούν πηγές με γνώση. 

Τι είναι το Eco-Bar;

Το Stoli Vodka Eco Bar λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, αφού τα πάνελ, που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του, παράγουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του. Παράλληλα, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ανακυκλωμένα σε ποσοστό πάνω από το 60%, με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι κατασκευασμένο από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB). Επίσης, έχει γίνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, που περιλαμβάνει barmat, αναδευτήρα, βάση για το μενού, επιφάνεια κοπής, ακόμη και θήκη για τις χαρτοπετσέτες. Ταυτόχρονα, το "πράσινο" Bar είναι και κυριολεκτικά πράσινο, αφού χρησιμοποιεί τοπικά υλικά, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες γεμάτες βότανα και μυρωδικά, όπως μέντα, λεβάντα και δεντρολίβανο, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και δεν έχουν μόνο διακοσμητικό, αλλά και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται επί τόπου, για να γαρνίρουν τα ευφάνταστα κοκτέιλ.

Συσκευή μετατροπής των γυάλινων μπουκαλιών σε άμμο

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στον ευρύτερο χώρο του bar, υπάρχει και η μοναδική, στη χώρα μας, συσκευή, που μετατρέπει τα γυάλινα μπουκάλια σε άμμο, η οποία, στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντικειμένων, όπως κεραμικά μπολ, βάζα και μενταγιόν.