Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.11.2021, 18:00

Το TOP 10 των ενεργειών στο delivery/takeaway για το 2022

Το TOP 10 των ενεργειών στο delivery/takeaway για το 2022

Όταν το 2009 ο Ajmal Mushtaq εγκατέλειπε τη θέση του στην Accenture για να επενδύσει στην αλυσίδα ινδικού φαγητού, Mushtaq, έχοντας μάλιστα και τη θέση του head chef, κανείς δεν περίμενε το πόσο καλά θα πήγαινε. Έχοντας καθιερώσει το συγκεκριμένο brand, αποφάσισε πρόσφατα να ανοίξει και την αλυσίδα Boss Pizza, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα. Σήμερα, μιλάει στο HoReCa Open για το μυστικό της επιτυχίας του. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ 

- Δεν θα ρωτήσω γιατί πήρατε το ρίσκο να περάσετε από την πλευρά του στελέχους σε αυτή του επιχειρηματία, και μάλιστα σε άλλο κλάδο. Θέλω, όμως, να μάθω τι είναι αυτό, που εφαρμόσατε στο μοντέλο λειτουργίας των Mushtaq και πετύχατε.

Όταν ξεκίνησα το business αυτό, είπα στους συνεργάτες μου: "Ακούστε ! Η προσέγγισή μας είναι η εξής: Αν επρόκειτο να έρθετε στο σπίτι μου για δείπνο, αυτόν ακριβώς τον τύπο φαγητού θα σας σέρβιρα !". Από εκεί και πέρα, η στρατηγική ανάπτυξής μας είναι πολύ απλή: Προσελκύουμε πελάτες, παρέχοντάς τους το πιο γευστικό φαγητό, διανέμοντάς το όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε τιμή, που είναι πραγματικά value for money. Με άλλα λόγια, λέμε: 
Attract 1 Customer - Retain Customer - Repeat.
Αυτός είναι ο λόγος, που έχουμε 12.000 φανατικούς πελάτες, παράγοντες ένα φρέσκο γεύμα κάθε 15 δευτερόλεπτα !  
Στην ίδια λογική βασίζεται και το Boss Pizza. 

1538560634 Ajmal Mushtaq web large

Ajmal Mushtaq, Ιδιοκτήτης, Mushtaq Restaurants - Boss Pizza


- Ποιες συμβουλές θα δίνατε στους υφιστάμενους επιχειρηματίες της εστίασης;

Το βασικό είναι να καθοδηγούν τους πελάτες τους με τους περισσότερους δυνατούς διαφορετικούς τρόπους, επενδύοντας το 8% του τζίρους τους στο marketing, και χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους:  
Billboards: Η φυσική παρουσία είναι σημαντική και έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. 
Μηνύματα στο κινητό: Είναι αποτελεσματικά, αλλά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς σημαντικά, γιατί κουράζουν. Μόνο μια φορά το μήνα ή κάθε πέντε εβδομάδες. 
Pixel event μέσω Facebook.
Διανομή φυλλαδίων: Είναι κάτι, που πρέπει να κάνεις επαναλαμβανόμενα και με συνέπεια. Η Domino's, για παράδειγμα, το κάνει κάθε τέσσερις εβδομάδες. Είναι σημαντικό να χωρίζεις σε επιμέρους τομείς την περιοχή, που θέλεις να καλύψεις, και να χρηιμοποιήσεις εξειδικευμένη εταιρεία για τη διανομή. Η Πέμπτη είναι η καλύτερη μέρα για αυτό. 
Branded cars: Μίσθωσε, μην αγοράσεις. Ντύσε τα με σοβαρό design, που σημαίνει ότι τα κάνεις branded, αλλά όχι διαφημιστικά. 
ΕΚΕ: Κάνε δωρεάν διανομή σε αστέγους και απόρους, βάζοντας τους πελάτες σου να συνεισφέρουν με όσα σεντς θέλουν ανά παραγγελία. 
Ποιοτική φωτογράφηση: Είναι σημαντικό να φωτογραφίσεις σωστά και επαγγελματικά τα προϊόντα σου. Επένδυσε από την αρχή σε αυτό, με δεκάδες φωτογραφίες. Εμείς, όταν ξεκινήσαμε, δαπανήσαμε 6.000 λίρες για τη φωτογράφηση.
Προκάλεσε τον ηγέτη: Τρέξε διαφημιστική καμπάνια, συγκρίνοντας τις υπηρεσίες σου και το προϊόν σου με το δικό του. Αυτό κάναμε εμείς με την Domino's. Προσοχή, όμως ! Μόνο αν έχεις στοιχεία. Αλλίως, θα καταλήξεις στο δικαστήριο.