Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.11.2021, 12:00

Εστίαση: Πώς μπαίνουν τουρίστες και ανήλικοι

Εστίαση: Πώς μπαίνουν τουρίστες και ανήλικοι

Νέες διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα που έχει προκύψει με τα πιστοποιητικά τουριστών και ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα και δεν τα αναγνωρίζει η εφαρμογή για να μπαίνουν στην εστίαση.

Όπως προέκυψε από τις πρώτες μέρες εφαρμογής των νέων μέτρων, οι τουρίστες και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης εκτός Ε.Ε. δεν διαβάζονται από την εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες και έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει συγκεκριμένα για την εστίαση: "Η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR."

Νωρίτερα, πάντως, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο νέα μητρώα για εμβολιασθέντες εξωτερικού και όσους έχουν νοσήσει στο εξωτερικό, προκειμένου να δοθεί λύση.

Πρόβλημα έχει προκύψει με τα self test που κάνουν οι μαθητές για το σχολείο και με την είσοδό τους σε καφετέριες και εστιατόρια. 

Θα δοθεί λύση ώστε η σχολική κάρτα να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες για τους ανήλικους, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως επισημαίνουν, τα παιδιά για το σχολείο έχουν τη σχολική κάρτα κάνοντας δύο self test την εβδομάδα. Όμως για να μπει ένα ανήλικο παιδί σε ένα κατάστημα εστίασης θα πρέπει να κάνει νέο self test.

"Δίκιο έχουν οι γονείς. Ακριβώς αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι το αποτέλεσμα του self test. Επειδή χρησιμοποιείται για τα σχολεία, γράφει τη λέξη σχολική κάρτα, στους επαγγελματίες δημιουργεί ένα ζήτημα. Αν θέλουν να έχουν επιπλέον δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να κάνουν νέο self test. Θα υπάρχει η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν νέο self test για να κάνουν άλλες δραστηριότητες" τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.