Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.11.2021, 09:00

Βρετανία: Αλλάζει τη νομοθεσία για τα tips

Βρετανία: Αλλάζει τη νομοθεσία για τα tips

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για τα tips στα εστιατόρια στη Βρετανία. Μια νέα ρύθμιση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς θα προβλέπει ότι το 100% των tips θα μένει στο προσωπικό και κανένα ποσοστό δεν θα πηγαίνει στο κατάστημα. 

Προς το παρόν, η νομοθεσία απαγορεύει στα εστιατόρια να κρατούν φιλοδωρήματα σε μετρητά.

Αλλά όταν δίνεται φιλοδώρημα πάνω στην κάρτα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου ως προς το πώς και πού διοχετεύονται αυτά τα χρήματα.

Το νέο νομοσχέδιο φαίνεται να το αλλάξει αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα λάβουν πλήρως τα tips, είτε ο πελάτης το δώσει σε μετρητά είτε με κάρτα.

Προς το παρόν, ορισμένα εστιατόρια δεν δίνουν στον υπάλληλο που εξυπηρέτησε το tip, αλλά προτιμούν να το μοιράζουν και στο προσωπικό της κουζίνας, στον barman και στον υπεύθυνο.

Ωστόσο, οι λιγότερο... τυπικοί κρατούν τις χρεώσεις για το εστιατόριο ή για τους εαυτούς τους, αφήνοντας το προσωπικό εκτός.