Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.11.2021, 18:00

Φλερτάρει με Αθήνα o Όμιλος Επιχειρήσεων Patafritas

Φλερτάρει με Αθήνα o Όμιλος Επιχειρήσεων Patafritas

Την επέκτασή του στην Αθήνα εξετάζει ο όμιλος επιχειρήσεων εστίασης της οικογένειας Δαμιανίδη, που διατηρεί τα brands

  • Olive Oil & Oregano
  • Patafritas
  • Esteban
  • Stack
  • Pasta Square
  • Karabourno
  • Mikros Vorias
  • Due Cavalieri
  • Gyros Proedrikos

"Έχουμε μια τάση να μην σταματάμε και βλέπουμε ότι το μέλλον είναι προς την Αθήνα όπου οι καταναλωτές είναι πιο εκπαιδευμένοι γαστρονομικά", αναφέρει στο Thessaloniki Summit TV και τον Νεκτάριο Β. Νώτη η Λένα Δαμιανίδη, project manager του Ομίλου.

Περιθώρια ανάπτυξης το food innovation στην Θεσσαλονίκη
Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει πιο ώριμο γευστικά κοινό και μεγάλο μέρος του food innovation να έχει κατέβει στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ανέφερε ότι το international food έχει άλλη ποιότητα στην Αθήνα .
"Στην Θεσσαλονίκη βλέπουμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης".

Δυνατό εργαλείο τα pop up stores
Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης παρουσιάζουν και τα pop up stores όπως επισήμανε η κα. Δαμιανίδη, λέγοντας ότι μέσα από αυτά μπορεί ένα brand να τεστάρει τις δυνατότητές του και να «δώσει λίγο καινοτομία" στο προϊόν του.
"Πέρα από το κλασικό pop up βλέπουμε ότι υπάρχουν και πολλές hybrid μορφές pop up stores και αυτό είναι πολύ δυνατή τάση. Το Patafritas για παράδειγμα με το Esteban μοιράζονται την κουζίνα, ο κόσμος φαίνεται αν το έχει αγκαλιάσει και αυτό είναι πολύ ωραίο".

 

Το delivery έδωσε αμεσότητα και ενίσχυσε το engagement
Σε ό,τι αφορά την εποχή της πανδημίας η ίδια εξήγησε ότι το delivery μπήκε για τα καλά στην ζωή των εστιατορίων, ενισχύοντας την επικοινωνία με τον πελάτη και την αμεσότητα.
"Οι Έλληνες δείχνουμε μια παραπάνω προτίμηση στο delivery, ενώ στο εξωτερικό αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο γιατί ο κόσμος βγαίνει περισσότερο".

Αλλάζει ο τζίρος μεταξύ delivery – take away - σάλα
Ενάμιση χρόνο μετά ο τζίρος μεταξύ delivery take away και σάλας διαπιστώνει η κα. Δαμιανίδη αλλάζει ανά εβδομάδα και είναι κάτι που δεν μπορεί να την προβλέψει κανείς. "Βλέπουμε ότι ο κόσμος ανυπομονούσε να κάτσει έξω", υπογράμμισε η κα. Δαμιανίδη.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.