Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.03.2021, 23:13

JMK Group: Ενοποιεί κουζίνες και ποντάρει στο άνοιγμα της εστίασης

JMK Group: Ενοποιεί κουζίνες και ποντάρει στο άνοιγμα της εστίασης

 Η εγχώρια αγορά εστίασης βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή κατάσταση. Στην ουσία είναι κλειστή για έναν χρόνο, με μία μικρή ανάπαυλα 5 μηνών. Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης, έχει στεγνώσει από ρευστότητα την αγορά και υπάρχουν φόβοι πως πολλοί επιχειρηματίες, δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους. Ωστόσο η αγορά βρίσκει τρόπους να μετριάζει τις συνέπειες της πανδημίας και ένας από αυτούς, είναι η ενοποίηση κουζινών που ανήκουν στην ίδια αλυσίδα εστίασης. 

"ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ"
Πηγές από την JMK Group σημειώνουν στο Horeca Open πως, "μπορεί να μην σχεδιάζουμε εξαγορές μικρότερων καταστημάτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά, ωστόσο σχεδιάζουμε την ενοποίηση κουζινών, προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να μειώσουμε τα κόστη για την εταιρεία. Πιστεύουμε πως πολλοί στην αγορά εστίασης θα κάνουν το ίδιο, καθώς η αγορά πρέπει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού". 

"ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ"
"Η εστίαση αναγκαστικά σταδιακά θα ανοίξει. Δεν γνωρίζουμε ποιοι θα αντέξουν όμως, για να ζήσουν την επαναφορά σε μία κάποια κανονικότητα. Από το β' εξάμηνο σταδιακά, θα ανοίξει και ο τουρισμός, o οποίος ίσως είναι αυξημένος. Αυτό σημαίνει πως, εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας και στα νησιά, όπως η Μύκονος, θα τρέξουν. Το ζητούμενο είναι η στήριξη του κράτους να επεκταθεί και όταν ανοίξει η εστίαση", αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

"ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΤΟ DELIVERY"

Σχετικά με τη νέα τάση στην αγορά, που ακούει στο όνομα "delivery", οι ίδιες πηγές καταλήγουν λέγοντας πως, "σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο τζίρος να υποκαταστήσει το άνοιγμα των καταστημάτων. Λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά. Όσοι καταφεύγουν στο delivery, απλώς συγκρατούν ένα μέρος του τζίρου, όμως αμφιβάλουμε αν στο τέλος της ημέρας υπάρχει εξισορρόπηση του κόστους ή παράγει ζημιές".