Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.03.2021, 23:07

AARONALLEN:Γιατί θα συνεχιστούν το 2021 οι εξαγορές στον κλάδο της εστίασης

AARONALLEN:Γιατί θα συνεχιστούν το 2021 οι εξαγορές στον κλάδο της εστίασης

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να οδήγησε τον κλάδο της εστίασης διεθνώς, σε χαμηλές πωλήσεις και έλλειψη ρευστότητας, ωστόσο η κρίση δημιούργησε και...ευκαιρίες. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών AARONALLEN, φέτος αναμένεται να υπάρξουν εξαγορές και συγχωνεύσεις μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης, αυξημένες κατά 5%, συγκριτικά με το 2020. Οι λόγοι είναι οι εξής:

  • 'Ελλειψη ρευστότητας
  • Χαμηλές αποτιμήσεις
  • Συγχωνεύσεις για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας
  • Ευκαρίες για όσους διαθέτουν ρευστότητα


ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, καθώς ο κλάδος θα επανέρχεται στην κανονικότητα, κάτι που αναμένεται να συμβεί το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, και η πανδημία θα υποχωρεί, οι τράπεζες θα ανοίξουν την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων. Κάτι που θα οδηγήσει, όσες εταιρείες ή επιχειρηματίες διαθέτουν ρευστότητα, στην αίτηση δανείων, όπου το κεφάλαιο που θα δανειστούν θα είναι εγγυημένο. Επίσης, το κόστος δανεισμού έχει πέσει σημαντικά, καθώς τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως άλλωστε και των κρατικών ομολόγων. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη των εξαγορών θα συνεχίσει να υφίσταται για την επόμενη πενταετία, καθώς ο κλάδος αναδιαρθρώνεται. Η είσοδος του delivery, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών εστίασης, καθώς επίσης και η είσοδος νέων παικτών στην αγορά, θα οδηγήσουν σε έναν νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων.