Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.11.2021, 09:00

Τρία λάθη που κάνουν οι ηγέτες των εστιατορίων

Τρία λάθη που κάνουν οι ηγέτες των εστιατορίων

Πιθανότατα θα έχετε κάνει πολλά λάθη και θα κάνετε πολλά ακόμα αν έχετε ένα εστιατόριο. Είναι απολύτως φιολογικό, όμως υπάρχουν λάθη που κάνει το 80% των εστιατορίων κάθε χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στο χαμηλό ποσοστό επιβίωσης.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα παρακάτω λάθη και κάντε έναν μικρό έλεγχο της πραγματικότητας. Εάν φταίτε, απλώς παραδεχτείτε το και μετά αναλάβετε συνειδητή δράση για να το αλλάξετε. Το εστιατόριό σας μπορεί να πάρει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, αν απλώς αποφασίσετε να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή. 

Λάθος #1: Ο ηγέτης δεν γνωρίζει τις δυνάμεις του

Για να προλάβει τον ανταγωνισμό, ο ηγέτης πρέπει να ξέρει ποιες είναι οι δυνάμεις που ο ίδιος διαθέτει. Ποιο είναι το στυλ επικοινωνίας που προτιμάτε; Πώς αντιμετωπίζετε το άγχος; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που απαντώνται όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο αξιολόγησης συμπεριφοράς.

Μόλις γνωρίσετε τα δυνατά σας σημεία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα γύρω σας που θα συμπληρώνει τα δυνατά σας σημεία και θα ελαχιστοποιεί τις αδυναμίες σας. Το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε τον έλεγχο του εστιατορίου σας είναι να γνωρίζετε ποια είναι τα δυνατά σας σημεία.

Λάθος #2: Δεν υπάρχουν σταθερές βασικές αξίες

Αυτή είναι η ηθική σας πυξίδα. Πρέπει να ξέρετε τι πρεσβεύετε, εάν θέλετε να προσελκύσετε τους ιδανικούς καλεσμένους και το προσωπικό. Οι βασικέςαξίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. 

Η ακεραιότητα είναι μια βασική αξία που θα προσελκύσει ή θα απωθήσει τους ανθρώπους σε εσάς. 

Οι βασικές αξίες είναι το τέλειο εργαλείο για να διατηρήσετε την ομάδα σας σε ευθυγράμμιση με την κουλτούρα σας.

Λάθος #3: Δεν έχουν ξεκάθαρο όραμα

Χωρίς ξεκάθαρο όραμα, το εστιατόριό σας θα χαθεί. Πρέπει να έχετε έναν στόχο πέρα ​​από την απλή επιβίωση (που είναι ο στόχος του 80% των εστιατορίων).

Τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια επαναξιολογούν τους στόχους και την αποστολή τους κάθε μήνα για να βεβαιωθούν ότι είναι ακόμα στο μονοπάτι που χάραξαν.