Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.10.2021, 12:00

Η McDonald's συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την IBM για την αυτοματοποίηση των λωρίδων οδήγησης

Η McDonald's συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την IBM για την αυτοματοποίηση των λωρίδων οδήγησης

Η McDonald's έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την IBM για να βοηθήσει την αλυσίδα fast-food να αυτοματοποιήσει τις λωρίδες οδήγησης και τις παραγγελίες.

Ως μέρος της συμφωνίας, η IBM θα αποκτήσει την McD Tech Labs, η οποία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Apprente.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

"Κατά τη γνώμη μου, η IBM είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τα McDonald's, δεδομένης της τεχνογνωσίας στη δημιουργία λύσεων εξυπηρέτησης πελατών, που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και στην αναγνώριση φωνής", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's, Chris Kempczinski.

Η τεχνολογία Apprente χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσει τις εντολές. Αυτό το καλοκαίρι, τα McDonald's δοκίμασαν την τεχνολογία σε μερικά εστιατόρια του Σικάγο. Ο Kempczinski είπε ότι το τεστ έδειξε ουσιαστικά οφέλη σε πελάτες και υπαλλήλους.

Τον Ιούνιο, στο ίδιο συνέδριο όπου αποκάλυψε τη δοκιμή, ο Kempczinski μοιράστηκε τη στρατηγική της McDonald's για τεχνολογικές εξαγορές.

"Αν κάνουμε εξαγορές, θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα, θα το δοκιμάσουμε και μετά θα το γυρίσουμε πίσω και θα βρούμε έναν συνεργάτη που θα το λειτουργήσει και θα το κλιμακώσει για εμάς".

Ο CFO Kevin Ozan είπε ότι λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι θα φύγουν από τα McDonald's για να εργαστούν στην IBM.