Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.10.2021, 09:00

Τα Starbucks αυξάνουν τους μισθούς στους baristas

Τα Starbucks αυξάνουν τους μισθούς στους baristas

Τα Starbucks αυξάνουν τους μισθούς και θα αγγίξουν τα $15 την ώρα το ελάχιστο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, τα Starbucks θα αυξήσουν τους μισθούς για τους αμερικανούς baristas τουλάχιστον δύο φορές το 2022, ανεβάζοντας το κατώτατο όριο αμοιβής στα $15 την ώρα, καθώς ο κλάδος των εστιατορίων αγωνίζεται να βρει αρκετούς πρόθυμους εργαζομένους.

Εκτός από την αύξηση των αποδοχών, η Starbucks ανακοίωσε ότι θα προσφέρει μπόνους $200 και θα προσθέσει υπεύθυνους προσλήψεων σε όλες τις αγορές των ΗΠΑ.

Οι Domino's Pizza, McDonald's, Chipotle Mexican Grill και ο ιδιοκτήτης του Popeyes Restaurant Brands International ανακοίνωσαν ότι αντιμετώπισαν εργασιακές προκλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο, ασκώντας πίεση στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ. Ειδικοί του κλάδου και οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την έλλειψη εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τον Covid-19, των δυσκολιών στη φροντίδα των παιδιών και της μετακίνησης σε θέσεις εργασίας με υψηλότερες αμοιβές, όπως μια αποθήκη της Amazon.

Η Starbucks, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα δώσει στους baristas που έχουν εργαστεί στην αλυσίδα καφέ για τουλάχιστον δύο χρόνια αύξηση έως και 5% στα τέλη Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι με τουλάχιστον πενταετή εμπειρία θα λάβουν αύξηση έως και 10%.

Η εταιρεία σχεδιάζει μια δεύτερη αύξηση μισθών για το καλοκαίρι του 2022, η οποία θα ανεβάσει τον μέσο μισθό της στα $17 την ώρα. Η τρέχουσα μέση ωριαία αμοιβή είναι $14 την ώρα. Ο νέος μισθός θα είναι $15, ενώ οι εργαζόμενοι σε ορισμένες αγορές μπορούν να κερδίζουν έως και $23 την ώρα.