Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.10.2021, 11:51

Πρόγραμμα Zero Waste HoReCa από το Επιμελητήριο Αιτ/νίας

Πρόγραμμα Zero Waste HoReCa από το Επιμελητήριο Αιτ/νίας

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το δίκτυο του οποίου αριθμεί ήδη 200 μέλη, ανακοίνωσε το πρόγραμμα Zero Waste HoReCa, στοχεύοντας στη δωρεάν υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων τους και τη σταδιακή προσαρμογή τους στις νέες νομοθετικές απαιτήσεις σε σχέση με την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Σε συνεργασία με το Coca Cola Foundation

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future, που αποσκοπεί στην προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Κάθε επιχείρηση μέλος μας μπορεί να γίνει μια από τις επιχειρήσεις HoReCa που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Zero Waste HoReCa για την περίοδο Σεπτέμβριο 2021 έως Ιούλιο 2022 και να επωφεληθεί από τα δωρεάν εργαλεία και την εξειδικευμένη υποστήριξη που παρέχονται με στόχο την υιοθέτηση της ανακύκλωσης και άλλων «zero waste» πρακτικών ώστε να μπουν σε πορεία μηδενικών απορριμμάτων.

knife gff220f2b3 1280

Τι περιλαμβάνουν τα δωρεάν εργαλεία του προγράμματος

Διαδικτυακά σεμινάρια για όλα τα θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων και zero waste πρακτικών. Περιλαμβάνεται ενημέρωση για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις HoReCa να ανταποκριθούν στις νέες νομοθετικές απαιτήσεις, πώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με στόχο τα μηδενικά απορρίμματα καθώς και ποια οφέλη (οικονομικά, περιβαλλοντικά, προβολής-κύρους) μπορούν να αποκομίσουν.

Την εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη για θέματα που αφορούν τις ιδιαίτερες συνθήκες της επιχείρησης.

Την παροχή Οδηγών Zero Waste Future (σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή) με βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης, πρόληψης και διαχείρισης απορριμμάτων για την επιχείρηση.

Την παροχή κάδου COVID-19 για τοποθέτηση των υγειονομικών αποβλήτων (π.χ. χρησιμοποιημένων μασκών κ.λπ.).

Την παροχή κάδου για τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας (εφόσον στον οικείο Δήμο πραγματοποιείται ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων).

Την εγγραφή σε διαδικτυακή πλατφόρμα για την εφαρμογή και πιστοποίηση των zero waste πρακτικών της επιχείρησης, που θα παρέχει: α) την προβολή της επιχείρησης, β) συστηματική καθοδήγηση και συμβουλευτική ως προς την εφαρμογή των πρακτικών zero waste, γ) την πιστοποίηση και αναγνώριση της επιχείρησης σε πορεία zero waste από ανεξάρτητο φορέα.