Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.03.2021, 19:51

ΣΤΕ:Προσφυγή για να ακυρώσουν το "λουκέτο" εξαιτίας της πανδημίας

ΣΤΕ:Προσφυγή για να ακυρώσουν το "λουκέτο" εξαιτίας της πανδημίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Κ.ΔΙ) ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για λουκέτο στα καταστήματα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, το μέτρο για το κλείσιμο της εστίασης και της διασκέδασης, εξαιτίας της πανδημίας, είναι αντισυνταγματικό. Ενώ, στην προσφυγή υπάρχει και η αιτιολόγηση πως τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά, αντιθέτως με τα δικά τους. Στις προτάσεις της προσφυγής ζητείται το άνοιγμα της εστίασης, καθώς τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Το Horeca Open επικοινώνησε με δικηγόρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει η προσφυγή. "Αφενός υπάρχει διαφορετικό καθεστώς για τα ξενοδοχεία, καθώς αυτά αφορούν σε συγκεκριμένο κοινό, αυτό του ξενοδοχείου, κατά κύριο λόγο. Επομένως δεν είναι ανοιχτό σε όλο το κοινό. Επίσης, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, αρκετών, παρείχαν υπηρεσίες μόνο σε όσους έμεναν σε αυτά. Τέλος, υπάρχουν όροι δημοσίου συμφέροντος και κατ'επείγοντως στα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτά τα μέτρα διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία και υπερτερεί αυτή και το κατ'επείγον της, σε μία έκτακτη κατάσταση, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού. Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδηθεί αυτή η προσφυγή", αναφέρουν χαρακτηριστικά δικηγόροι με γνώση των διαδικασιών και της δικονομίας που ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.