Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.10.2021, 12:00

Βασικές οδηγίες για την αποθήκευση τροφίμων στο HoReCa

Βασικές οδηγίες για την αποθήκευση τροφίμων στο HoReCa

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των επιχειρήσεων εστίασης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων. Είναι σημαντικό να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, καθώς δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση τροφίμων χωρίς να διασφαλίσει την ασφάλεια.

Η αποθήκευση τροφίμων παίζει καθοριστικό ρόλο για να είναι είναι ασφαλή και φρέσκα στη χρήση.

Ορισμένες βασικές συμβουλές:

Αποθήκευση τροφίμων σε ελεγχόμενο περιβάλλον

Όλα τα τρόφιμα είναι φθαρτά και δεν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για πάντα. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα διατροφής που αλλοιώνονται πιο γρήγορα από άλλα. Για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα θα πρέπει να έχετε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου μπορείτε να τσεκάρετε τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας.

Η αποθήκευση τροφίμων σε χαμηλή θερμοκρασία σταματά την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Τα ψυγεία και οι καταψύκτες προσφέρουν το τέλειο περιβάλλον για την ασφαλή αποθήκευση των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου όπως πουλερικά, θαλασσινά και κρέας πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 5 βαθμούς C.

Κατά την αποθήκευση πρέπει να προσθέσετε ετικέτα σε όλα τα τρόφιμα. Η ετικέτα πρέπει να αναφέρει την ημερομηνία λήξης.

Ο χώρος αποθήκευσης πρέπει να διατηρείται καθαρός.

Διατηρείτε ξεχωριστά διαφορετικούς τύπους τροφίμων, ώστε να αποφύγετε κάθε πιθανότητα μόλυνσης μεταξύ των τροφίμων. Η αποθήκευση ωμού κρέατος με φρέσκα λαχανικά και φρούτα είναι μια κακή ιδέα. Δημιουργήστε διαμερίσματα έτσι ώστε όλα τα διαφορετικά τρόφιμα να έχουν το δικό τους τμήμα.