Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.10.2021, 09:00

Street food market και στην Ελλάδα

Street food market και στην Ελλάδα

Νέες διατάξεις και αγορές φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές, καθώς σε αυτό εμπεριέχονται και διατάξεις για το street food market στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, θεσμοθετούνται νέοι τύποι υπαίθριων αγορών και συγκεκριμένα η Υπαίθρια αγορά παρασκευής και πώλησης έτοιμου φαγητού και ποτών επί του δρόμου» ή «Street Food Market», η «Πρότυπη λαϊκή αγορά» και η «Αγορά χειροτεχνών/καλλιτεχνών».

Αρμόδια αρχή για αυτές τις αγορές είναι ο δήμος εντός των ορίων του οποίου θα λειτουργούν οι συγκεκριμένες αγορές.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται σε αυτές φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι επιχειρήσεις παρασκευής ή προσφοράς τροφίμων και ποτών σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους ή λειτουργούν κινητές καντίνες.

Στη Street Food Market πωλητές μπορεί να είναι είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα. Η χορήγηση της άδειας και η παραχώρηση θέσης γίνεται κατόπιν προκήρυξης για τη διενέργεια διαγωνισμού με κριτήριο την υψηλότερη οικονομική προσφορά.

Στις συγκεκριμένες αγορές είναι υποχρεωτική η τήρηση ομοιόμορφης εξωτερικής διαμόρφωσης καντινών και η υποχρέωση διάθεσης προϊόντων σε ευπαιείς ομάδες.