Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.03.2021, 19:49

Αθηναϊκόν:Δεν συμφέρει delivery και takeaway

Αθηναϊκόν:Δεν συμφέρει delivery και takeaway

Οι επιχειρηματίες εστίασης φαίνεται πως έχουν μια διαφορετική στάση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τους, καθώς στην πλειονότητά τους εκτιμούν πως δεν καλύπτονται ούτε τα έξοδα από τη λειτουργία μέσω delivery και takeaway. "H μείωση των μισθωμάτων ήταν και είναι μια ανάσα. Όπως και η χρηματοδότηση της εστίασης. Ωστόσο τα έξοδα τρέχουν και το delivery δεν καλύπτει ούτε το 20% των εξόδων μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται μέσω αυτού του καναλιού", αναφέρουν πηγές του Αθηναϊκόν. 

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, "δεν τίθεται θέμα για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες όσων δουλεύουν για το delivery. Στην ουσία, όσοι κάνουν delivery απλώς τζιράρουν ένα ποσό και δεν χάνουν την επαφή τους με τον πελάτη. Τα κύρια έξοδα που είναι το ενοίκιο, οι μισθοί και οι εισφορές συνεχίζουν να υφίστανται, ακόμη και αν επιμηκύνεται η καταβολή τους". 

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Παρά το γεγονός πως χαρακτηρίζεται ασύμφορη η δραστηριοποίηση στο delivery, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν ανοίγουν την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων και δεν στηρίζουν τον κλάδο. Ωστόσο τα μέτρα με τις προκατοβολές και τα υπόλοιπα χρηματοοικονομικά εργαλεία, που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, χαρακτηρίζονται θετικά. 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Τέλος, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και κάποιας μορφής ανάκαμψη. Ωστόσο η αγορά απέχει πολύ από το να επανέλθει η κατανάλωση στα προ πανδημίας επίπεδα.