Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.10.2021, 12:00

Η McDonald's πέτυχε εργασιακή ισότητα

Η McDonald's πέτυχε εργασιακή ισότητα

Η McDonald's ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της εταιρείας αμείβεται με βάση την πραγματική εργασία και όχι το φύλο ή τη φυλή τους.

Η McDonald's τόνισε ότι έχει επιτύχει ίση αμοιβή ανεξαρτήτου φύλο στα εστιατόρια των εταιρειών της στις ΗΠΑ και είναι σε καλό δρόμο για να κάνει το ίδιο με το εταιρικό της εργατικό δυναμικό μέχρι το επόμενο έτος. Επί του παρόντος, οι γυναίκες αμείβονται με το 99,16% της αμοιβής που λαμβάνουν οι άνδρες για παρόμοια εργασία και η εταιρεία θα καλύψει το υπόλοιπο που απομένει κατά τη διάρκεια του κύκλου αμοιβών του 2022.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση έχει επηρεάσει 180.000 υπαλλήλους, αν και ένας σχετικά μικρός αριθμός ατόμων έλαβε αυξήσεις για να φτάσει στην ισότητα.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά προσπαθειών από πλευράς της McDonald's τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιμετώπισε πίεση.