Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.10.2021, 09:00

Τα κόλπα των ανεμβολίαστων στην εστίαση

Τα κόλπα των ανεμβολίαστων στην εστίαση

Δύο μέχρι στιγμής κενά έχουν εντοπίσει σε ελέγχους και εστίαση οι ανεμβολίαστοι και επιστρατεύουν τρικ για να μπορέσουν να διασκεδάσουν, παραβιάζοντας σε μερικές περιπτώσεις τα μέτρα. Το θέμα όμως είναι ότι και οι επιχειρηματίες της εστίασης μπορεί να βρεθούν έκθετοι σε έναν έλεγχο...

Καθώς, οι επιχειρηματίες δεν κάνουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας, όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο χρησιμοποιών πιστοποιητικά φίλων ή συγγενών και έτσι μπαίνουν ανενόχλητοι στα μαγαζιά.

Δημοσίευμα τοπικού μέσου από την Πάτρα δημοσίευσε μάλιστα τις προηγούμενες μέρες δήλωση σε πάρτι που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου:

«Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με μέιλ. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;»

Ένα άλλο «παραθυράκι» είναι γνωστές στοές με μπαράκια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας που γεμίζουν ασφυκτικά καθώς μπαίνει ο χειμώνας, αφού θεωρούνται εξωτερικός χώρος.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από το περασμένο Σάββατο και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν. Σύμφωνα με αυτά, οι εμβολιασμένοι κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, με πλήρη κανονικότητα, καθώς μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Οι εξυπηρετούμενοι πελάτες στον εσωτερικό χώρο, δεν δύναται να υπερβαίνουν τον αριθμό από αυτόν που αναγράφεται στην Άδεια Λειτουργίας της επιχείρησης.

Είναι επίσης απαραίτητη η αυστηρή τήρηση της Υπουργικής Απόφασης 6910/Αρ. Φυλ 4670 /2021, η οποία προβλέπει απολυμαντικό προιόν ανά τραπέζι – Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή ανά πελάτη.

Για τον οποιονδήποτε που εργάζεται στην επιχείρηση υποχρεούται σε:

Χρήσης μάσκας- 2 Rapid test την εβδομάδα με δική του χρέωση εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Οι ως άνω παραβάσεις επισύρουν πρόστιμο 2000 ευρώ και κλείσιμο 7 ημερών.

Τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον Covid-19, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15- 90 ημέρες ως εξής: -15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου.