Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.10.2021, 09:00

Δύο κινήσεις για αύξηση κέρδους που στο τέλος δεν αποδίδουν

Δύο κινήσεις για αύξηση κέρδους που στο τέλος δεν αποδίδουν

Τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ φτωχά στα εστιατόρια. Ακόμα και τα επιτυχημένα εστιατόρια συχνά λειτουργούν λίγο οριακά, ειδικά σε γειτονιές όπου τα ενοίκια αυξάνονται ταχύτερα από αυτό που μπορούν να αντέξουν οι επιχειρήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εστιάτορες αναζητούν πάντα μια έξυπνη λύση.

Πολλοί βρίσκουν την επιτυχία εισάγοντας το αλκοόλ - το οποίο παράγει κατά κανόνα υψηλότερες αποδόσεις από το φαγητό. Άλλοι προσθέτουν υπηρεσία brunch το Σαββατοκύριακο ή μειώνουν το μενού τους κρατώντας μόνο τα δημοφιλή πιάτα τους.

Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες κινήσεις που μπορεί τελικά να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Σχεδόν κάθε εστιατόριο ή καφετέρια ξεκινά με τον ίδιο στόχο: "Θέλω να φτιάξω υπέροχο φαγητό που χρησιμοποιεί τα πιο φρέσκα υλικά". Είναι λογικό - τα φρέσκα συστατικά είναι πιο υγιεινά και πιο γευστικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το πρώτο μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες: η μετάβαση σε φθηνότερα, χαμηλότερης ποιότητας συστατικά.

Γιατι όμως; Πρώτα απ 'όλα, οι επισκέπτες γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ καλής ποιότητας και κακής ποιότητας συστατικών.

Άλλοι μειώνουν το προσωπικό για να αυξήσουν τα κέρδη. Όμως, ειδικά τη σημερινή περίοδο, που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι πρόθυμοι για την εστίαση αυτό είναι λάθος.