Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.10.2021, 09:00

Τέσσερα κοινά λάθη στην εξυπηρέτηση που κάνουν τα εστιατόρια

Τέσσερα κοινά λάθη στην εξυπηρέτηση που κάνουν τα εστιατόρια

Οι εργαζόμενοι είναι το πρόσωπο ενός εστιατορίου. Κάθε αλληλεπίδραση των εργαζομένων με τους επισκέπτες πρέπει να είναι σωστή και προετοιμασμένη.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά λάθη στην εξυπηρέτηση εστιατορίων:

Φτωχό καλωσόρισμα

Προσωπικό που χαιρετά τους επισκέπτες ρωτώντας απλά "πόσοι θα είστε;" ή "θέλετε να καθίσετε στην τραπεζαρία ή στο μπαρ;" έχει θέμα. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου πρέπει να είναι ζεστοί, φιλικοί και να παίζουν το ρόλο του οικοδεσπότη. Οι οικοδεσπότες είναι εκεί για να χαιρετήσουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να νιώσουν ευπρόσδεκτοι, και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, δεν είναι ένα σημείο που καταλαβαίνουν όλοι...

Βεβαιωθείτε ότι οι οικοδεσπότες στέκονται όρθιοι, χαμογελούν και χαιρετούν προσωπικά τον καθένα επισκέπτη.

Τραπέζι για έναν;

Ένας οικοδεσπότης δεν πρέπει να ρωτήσει "τραπέζι μόνο για ένα;" Αντ 'αυτού, θα πρέπει να δοκιμάσουν μια ερώτηση του τύπου: "θα φάτε μόνοι σας σήμερα;" Δεν είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι όλοι οι μεμονωμένοι επισκέπτες είναι λυπημένοι που τρώνε μόνοι. Ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να αποδειχθούν προσβλητικές.

Δεν υπάρχει πρόβλημα...

Λέγοντας "Δεν υπάρχει πρόβλημα" σημαίνει ότι τα αιτήματα των επισκεπτών είναι ενοχλητικά. Το προσωπικό του εστιατορίου είναι εκεί για να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες και απαντήσεις όπως "Ευχαρίστησή μου!" είναι πολύ πιο κατάλληλες.

Αγγίζοντας την κορυφή του ποτηριού

Παρόλο που οι υπάλληλοι του εστιατορίου πλένουν τα χέρια τους τακτικά, οι πελάτες δεν θέλουν κάποιος άλλος να αγγίζει το πάνω μισό του ποτηριού τους. Το πάνω μέρος είναι εκεί που πρόκειται να βάλουν το στόμα τους. Αυτή η περιοχή δεν πρέπει να αγγίζεται από κανέναν εκτός από αυτούς.