Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.10.2021, 15:00

Αγώνα δρόμου κάνει η Ikea Foods για να επανακτήσει μέρος των €10 εκατ. που τζιράρει το food

Αγώνα δρόμου κάνει η Ikea Foods για να επανακτήσει μέρος των €10 εκατ. που τζιράρει το food

Τον χαμένο τζίρο από τον τομέα του IKEA Food, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση και δεν επέτρεπαν τη λειτουργία των εστιατορίων στα καταστήματα του IKEA μέχρι και πρόσφατα, καλείται να καλύψει η διοίκηση της Fourlis.
Και μιλάμε για ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο επί του συνολικού τζίρου των IKEA στη χώρα μας, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 5-6%, γύρω στα €10 εκατ. 
Εφόσον δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη στο τελευταίο τρίμηνο – που μπορεί να οδηγήσει σε νέα lockdowns – η διοίκηση εκτιμά ότι θα "μαζευτούν" οι απώλειες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Θυμίζουμε ότι εστιατόρια φιλοξενούνται στα καταστήματα IKEA του Αεροδρομίου και του Κηφισού, ενώ η ύπαρξη σημαντικού εξωτερικού χώρου στο 4ο επίπεδο του The Mall Athens στο Μαρούσι, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου εστιατορίου και στο τρίτο κατάστημα που θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα στο σημείο αυτό. "Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα»", ανέφερε στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι, "θα πετύχει σίγουρα".

IN BRIEF – IKEA ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Τοποθεσία: Μαρούσι (The Mall Athens)
Έκταση: 2.000 τ.μ.
Κωδικοί: >1.000 (σε πρώτη φάση)

Food signs A2 GR June salmon cold
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Στο πλαίσιο παρουσίασης της στρατηγικής της IKEA και των δεσμεύσεών της για να πετύχει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η βιωσιμότητα συναντάται και στα τρόφιμα που παρέχει η ΙΚΕΑ μέσω των καταστημάτων, προσφέροντας:

  • Σολομό, που προέρχεται από υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια κατά το πρότυπο ASC
  • Θαλασσινά, που προέρχονται από αειφόρο αλιεία πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ΜSC
  • Σοκολάτες και καφέ ΙΚΕΑ, που φέρνουν την πιστοποίηση UTZ

Προέρχονται από βιώσιμες καλλιέργειες που δημιουργούν καλύτερες ευκαιρίες διαβίωσης για τους παραγωγούς.

ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι εμπλουτίστηκε η σειρά με τα κεφτεδάκια, με νέα φυτικά κεφτεδάκια, HUVUDROLL, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από πρωτεϊνη μπιζελιού, βρώμη, πατάτες, κρεμμύδι και μήλο και έχουν την ίδια γεύση και υφή με τα κλασικά κεφτεδάκια κρέατος, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (στο 4%). "Για εμάς, στην ΙΚΕΑ, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική προσφορά και η ενθάρρυνση του κόσμου για χρήση βιώσιμων προϊόντων για μία καλύτερη ζωή στο σπίτι", επεσήμανε η Νατάσα Χρηστοφή, Marketing Manager της ΙΚΕΑ για την Ελλάδα.

Food signs A2 GR Sept Oct plantballs

ΜΕΙΩΣΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑ 30%
Ακόμη, με στόχο τη μείωση σπατάλης τροφίμων στα εστιατόρια ΙΚΕΑ, έχει από τον περασμένο Αύγουστο εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης και καταγραφής των τροφίμων που απορρίπτονται και συνδυαστικά με την εκπαίδευση του προσωπικού των εστιατορίων γύρω από την υπεύθυνη διαχείριση των τροφίμων, υπολογίζεται πως η σπατάλη τροφίμων θα μειωθεί κατά 30%. Παράλληλα, τα μαγειρικά έλαια προωθούνται για ανακύκλωση, ενώ στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο γίνεται ορθή διαχείριση οργανικών απορριμμάτων, τα οποία προωθούνται για κομποστοποίηση. O Δημήτρης Σπυρίδης, In store IFB Manager της ΙΚΕΑ για την Ελλάδα, ανέφερε σχετικά ότι, "γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει για τη σύγχρονη εποχή ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε τον καταναλωτή προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά πρώτο μας μέλημα είναι να ξεκινήσουμε από το σπίτι μας, τα εστιατόρια ΙΚΕΑ, εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας και χρησιμοποιώντας χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία στις κουζίνες μας".

Περισσότερα για τα σχέδια του ομίλου Fourlis για τα IKEA και την Trade Estates στο σημερινό BnB Daily.

Μάκης Αποστόλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.