Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.04.2021, 19:27

Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει για τους...εξωτερικούς χώρους

Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει για τους...εξωτερικούς χώρους

Γρίφο αποτελεί η επανεκκίνηση της εστίασης, με τους ειδικούς να εμφανίζονται διχασμένοι και τους επαγγελματίες να ζητούν τραπεζάκια έξω. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει έντονα το αποτύπωμά της στον κλάδο της εστίασης, με τους τζίρους των καταστημάτων να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση και πολλοί επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν το φάσμα του...λουκέτου.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Πληροφορίες του Horeca Open αναφέρουν πως, η πιθανή χρονική στιγμή του ανοίγματος της αγοράς, τοποθετείται στα μέσα Απριλίου. "Κατανοούμε τις δυσκολίες για τον κλάδο και θέλουμε να τον στηρίξουμε. Η τάση στην κυβέρνηση είναι να ανοίξει ο κλάδος πριν το Πάσχα, χωρίς βέβαια να αποκλείονται παρατάσεις, αν δεν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα θα αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο στους εξωτερικούς χώρους. "Ο καιρός έχει ανοίξει, επομένως το άνοιγμα θα αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, ενώ θα υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού", σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ
Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν με μουσική. Παράλληλα, πρότεινε να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι από την αστυνομία στα μπαρ που δεν τηρούν τα μέτρα και παρανομούν, διότι, όπως επισήμανε, αυτό συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους επαγγελματίες που τα τηρούν.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τα μηνύματα που εκπέμπονται από την αγορά εστίασης είναι πως, το άνοιγμα του κλάδου, ιδιαίτερα πριν το Πάσχα, θα δώσει ανάσα στους επιχειρηματίες, καθώς, παραδοσιακά, είναι περίοδος που η κατανάλωση αυξάνεται.