Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.09.2021, 09:00

Διαχρονικά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων

Διαχρονικά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων

Υπάρχουν ορισμένα κοινά διαχρονικά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών και μεγαλύτερων χώρων εστίασης, ανεξάρτητα από την πανδημία και τις όποιες ανατροπές έφερε.

Λάθος #1 - Χρησιμοποιείστε επιτέλους το χαρτί

Είνια κλασική παλιά μέθοδος. Αν μένουν όλες οι λεπτομέρειες στο κεφάλι σας, τότε σίγουρα θα χαθείτε...

Η τοποθέτησή τους στο χαρτί θα σας γλιτώσει από την κοινή δικαιολογία "πρέπει να τα κάνω όλα μόνος μου".

Λάθος #2 - Τα πάντα για όλους

Αυτό το λάθος είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται υπέροχη ιδέα να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι μια μακροπρόθεσμη συνταγή αποτυχίας.

Υπάρχει μια άσκηση κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής marketing, που ονομάζεται εργαστήριο avatar. Θα καταλήξετε σε μια ιδανική ιστορία για τον ιδανικό επισκέπτη σας.

Λάθος #3 -Κυνηγώντας τις αποταμιεύσεις

Δεν μπορείτε να κλέψετε δρόμο προς την κερδοφορία. Απλά δεν μπορεί να γίνει και τελικά πολλά εστιατόρια επικεντρώνονται στην προσπάθεια ελέγχου του κόστους των τροφίμων τους μέσω αγορών.

Λύση: Ρίξτε μια ματιά σε άλλους τομείς, όχι στο κόστος τροφίμων και πρώτων υλών.

Λάθος #4 - Προσλήψεις...

Αν διαβάσετε οποιαδήποτε είδηση ​​για τη βιομηχανία εστιατορίων, θα δείτε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να προσλαμβάνετε απλά για να γεμίσετε θέσεις. Η πρόσληψη πανικού δεν είναι ποτέ η απάντηση για να χτίσετε έναν δυνατό "πάγκο".

Λάθος #5 - Ο υπάλληλος ως υποχρέωση

Στις επιχειρήσεις, όταν εξετάζουμε τους ισολογισμούς, υπάρχουν δύο στήλες: περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις. Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν ορισμένα εστιατόρια είναι ότι οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές αντιμετωπίζουν το προσωπικό σαν να είναι υποχρέωση. Η ομάδα σας θα άλλαζε ριζικά αν αλλάζατε τις προσδοκίες σας από αυτούς;